OM ALLT FRÅN HIMMEL TILL JORD - BOKSTAVLIGEN

Hej! Under de senaste dagarna har det inte hänt något speciellt, så därför har jag inte heller bloggat något. Det har varit skola, jag har varit ut på länk med Hedda, jag har tränat och jag har dragit mina grupper. Inte mer än så, helt enkelt. Nu ikväll har jag också lyssnat på sången "I will be here" som idolerna gjort färdigt åt Edvin Berg som tyvärr gick bort i cancer, vilket var så himla tungt. Så sorligt och så gripande. Och när tårarna redan var himla nära fick jag höra en till riktigtriktigt hemsk sak. Livet är då inte rättvist, alls :-( 
 

OM SLUTET AV VECKAN

Torsdag. Det blev en riktigt lyckad eftermiddag och kväll! Åt mat på Amarillo med Jannica, Elin och Julia. Gick runt i lite affärer och fyndade en ny jacka (supernöjd!). Kom fram till att Jannica och jag måste börja sänka volymen, haha. Såg en bra musikal med en himla feelisavslutning. Och på vägen hem fick vi oss ett överraskande gott skratt. Kameraaktiviteten låg ju verkligen på noll, så jag lyckades klicka ett enda foto - just före musikalen satte igång..
Fredag. Hela helgen har spenderats i min andra hemstad Närpes, hehe. Då klockan slog tre och vi fick ta helg hängde jag först med min Jannica. På kvällen blev det, såklart, idolmys med älskling och så inleddes äntligen glöggsäsongen. Ååh, glögg in my heart, alltså! ♥
Lördag. Under dagen bara slöade vi och sedan tog vi oss i kragen och började fixa oss. Vi var bjudna på humorkväll med KAJ till fagerö av Björns chef. :-) Det var westernstil, och vi kom fram till att älskling passade himla bra i cowboyhatt, haha. Vi fick äta en jättegod buffé. Vi fick skratta fram magrutorna åt humorgruppen KAJ. På Elins begäran tog jag en fanbild med pojkarna, och sanningen är att de inte är sådär korta, utan jag har en fejklängd i form av femtoncentimetersklackar. ;-) Bandet Lester underhöll oss resten av kvällen och natten och vi fick shake:a loss därtill. En himla rolig och skrattbubblande kväll, verkligen!
Söndag. Det blev ännu en slödag med filmkollande till ett ruskigt väder. Åkte hem förrän mörkret kom och möttes av glada Hedda, som kommer att stanna i fem dagar, toppen! :-) Sen måste jag bara inflika att det ju känns förjävligt när klockan nu är flyttad en timme bakåt och man knappt ens hinner starta dagen före det blir mörkt ute. Bara tanken på att det kommer att bli ännu värre ger mig ångest. Deprimerande var ordet, tror jag bestämt.

ETT KORT OCH KONCIST KVÄLLSINLÄGG

Hej där! Tänkte bara kika in här och snabbt skriva några rader. :-) Denna dag har i princip gått ut på skola och jumppa/dans med mina grupper. Dessutom har vi ju haft ett riktigt ruskigt höstväder som gärna skulle få avlägsna sig.. Imorgon sticker jag iväg till Vasa, vilket jag helt hade glömt bort. Vi åker iväg hela gymnasiet imorgon efter skolan för att först äta ute och sedan se musikalen Fighting Star. Det blir nog himla bra! Nu tänker jag krypa ner i roslakanen med min prins, som kom över sådär passligt till läggdags. Godnatt. ♥

OM HÖSTLOVSSLUT & TRÄNINGSLYCKA

Hejsan! Egentligen tog höstlovet slut igår, men skolan hade prickat in dagsverksdagen så himla passligt att den inföll idag, vilket med andra ord och nästan allas tolkning innebar ytterligare en höstlovsdag. :-) Men jag har iallafall faktiskt varit duktig och städat åt mamsen! När städningen var klar kände jag för att ta mig ut på en riktig långläng, och det blev en tur på över tretton kilometer. Obeskrivligt skönt. Sedan begav jag mig ännu nu på kvällskvisten iväg på en zumbatimme och otroligt nog hade jag grymt mycket energi kvar, nästan mer än vanligt faktiskt. Ännu skönare. Det blev ett himla bra avslut på ett himla fantastiskt höstlov och nu ska jag gå och krypa ner i sängen för att orka med skolan igen. Natinati. ♥

SKÖN SÖNDAG, CAFÉBESÖK & LÄNK

Mitt finfina höstlov bara fortsätter! Igår spenderades de första timmarna på dagen tillsammans med mitt hjärta och vi gick bland annat ut på en promenad i det fina höstvädret, monterade ihop ikeagrejer, bakade två kakor och busade himla mycket. När kvällen kom tog jag det bara lungt och kopplade av. Idag vaknade jag återigen upp till strålande sol och klarblå himmel, så jag promenerade in till stan där jag mötte upp finaste Malin för en dejt. Vi gjorde cafébesök på vinkel, förbättrade världen med våra diskussioner och planerade framtiden i flera timmar. Himlahimla bra, alltså. Ikväll har jag varit ut på en powerwalk med mamsen, men eftersom jag tycker att det är så himla långtråkigt att bara vandra, så pinade jag mamsen med att springa lite spring-, spurt- och backintervaller med mig. Och riktigt kul var det. :-) Nu borde jag resten av kvällen ägna mig åt att planera lite danser åt mina grupper, men min hjärna säger lite stopp så får se hur det blir med den saken. Pusshej!

OM EN LITEN HELSINGFORSRESA

Klockan nollsjunollnoll var det väckning och sedan började vi vår roadtrip. Supertaggade!
Första stoppet blev IKEA. Prövade massa soffor och sängar, lunchade och shoppade lite nödvändigheter.
Sedan anlände vi till Helsingfors samt hotellet och den enorma sängen.
Vi gjorde oss klara och sedan gick vi ut på stan för att kolla i affärer.
Efter ett par timmar gick vi för att äta en sen middag och när vi kom tillbaka till hotellet blev det bubbelbadkar, idol, chips och mys.
Började lördagen på bästa sätt: hotellfrukost <1234
Mätta i magen checkade vi ut och traskade iväg för att turista lite, bland annat vid domkyrkan hann vi knäppa några bilder.  Hejhej Helsingfors.
Och sedan satte vi igång. Shopping, shopping, shopping.
Då benen var alldeles trötta, fötterna värkte och butikerna började stänga, gick vi för att äta en himla stor pizza förrän vi sedan började den långa färden hemåt. Och det var min himla fina miniresa med min prins, alltså.

ROADTRIP MED MIN ÄLSKLING

Hur mycket jag än önskar att jag skulle få sätta mig på ett flyg och åka iväg till sydligare och varmare breddgrader, så hjälper det inte nu. Men lite mer söderut är vi iallafall påväg. Vi bestämde oss nämligen för att ta en roadtrip ner till vår fina huvudstad och spendera några dagar där, så om en liten stund är vi faktiskt framme. :-) Känns nog himla bra det också! Vi hörs antagligen först då vi är hemma igen. Pusshej!

KYCKLINGSALLAD & VIN SÅHÄR EN HÖSTLOVSTORSDAG

Resten av denna dag och kväll har jag dejtat och haft romantiskmiddag med min pärla Jannica. :-) Bjöd över henne och så fixade vi till en kycklingsallad samt korkade en vinflaska. Efteråt blev vi så trötta så att vi slängde oss i sängen och låg och pratade i massor. Bättre torsdag får man väl leta efter!

I-LANDSPROBLEM, HÖSTLOVSBESTYR & SNÖ

Första dagen på höstlovet och jag vaknar upp till ett vinterlandskap?! Nej jisses, blir ju riktigt förvirrad - hej julfeelis! Och hej på er! Igår tog jag alltså höstlov och inledde det med att "besikta" min beibis med pappa inför de kommande dagarnas roadtrip. Städade, putsade, fyllde på vätskor och bytte till vinterdäck, så nu har min beibis inga fina fälgar längre. :-( Haha, på tal om i-landsproblem.. I och för sig var det ju himla bra att vi gjorde det igår med tanke på dagens väder. Förutom snö-chocken har jag idag tagit en sovmorgon följt av universums godaste tekopp och spaförmiddag för mig själv. Resten av familjen har stuckit iväg på en liten höstlovsresa så det är bara jag och sötgrålle hemma. :-) Det var allt hittills, och så får vi se vad resten av dagen har att bjuda på. Puss.

AUTUMN IS A SECOND SPRING, WHERE EVERY LEAF IS A FLOWER

Slänger in ytterligare fem höstbilder från lördagen.
Och imorgon får jag höstlov. Underbart!

TISDAGEN DEN FEMTONDE OKTOBER

Åh, du tokiga, underbara hund.
 
Hej där. :-) Denna dag var jag först på två timmar psykologi i skolan och då jag kom hem till Kstad var jag på lite ärenden förrän jag gjorde lunch åt mig. Eftermiddagen lyckades jag sedan powernappa bort.. Mot kvällen slängde vi ihop maränger och av dessa har jag nu mumsat i mig sisådär.. allihopa. Oops. Jag har också hunnit tillbringa några timmar hos moster där jag bland annat fick skratta i massor och busa med Hedda, som hade lite alltför mycket energi (vilket kanske märks på bilderna, haha). Nu tror jag att jag avrundar här, så pusshej. ♥

OM ALLT FRÅN FÄRGGRANNA LÖV TILL EN ROSA FLUFFKAKA

Fredag. Det blev fredagsmys med älskling, mys, idol och gott att äta. Före vi gick och la oss i en passligt god tid agerade jag världens bästa syster och var efter ungen som var ut på egna äventyr.
Lördag. Det blev en himla bra start på morgonen och så fortsatte också dagen och kvällen. Åt en god frukost, gick ut på en promenad, fotograferade löven i badhusparken (vissa foton blev mer lyckade än andra, haha), hälsade på Björns morfar, hjälpte pappa på villan, åt en himla god middag, åkte iväg till Närpes och så var det kväll. Kvällen började lungt med bastubadande och sedan mötte vi upp Jannica och ended up på logen, där vi spenderade många helt oplanerade timmar med trevliga människor. Innan vi åkte hemåt var vi också och kollade läget till en lokalfest i Norrnäs. Fin lördag.  
Söndag. Började dagen med plättar till frukost och sedan bestämde jag mig för att huvudet är såpass i bra skick att det är dags att sätta igång med träningen så småningom igen, så det bar alltså iväg på en powerwalk med min man och doggen. Härligt. Därefter tvättade och städade vi Björns bil och planerade lite inför höstlovet före vi tillbringade kvällen i Kstad. 
Måndag. Hade en kort skoldag som vanligt och resten av dagen fick jag faktiskt inte så mycket gjort. Mot kvällen kom jag på att jag ville baka (vilket jag nuförtiden gör ganska ofta) så jag testade ett nytt recept, vilket blev en "rosa fluffkaka" aka hallonmoussetårta. Himmelskt god, alltså. Och det tyckte också juryn i form av, mamma, ungen och älskling. :-) Då det var läggdags fick jag återigen somna intill min finfina prins. Börjar ju bli riktigt bortskämd med det nu, fast inte mig emot. Verkligen inte. 

OM GÅRDAGEN, DENNA ONSDAG OCH MORGONDAGEN

Igår bestod dagen av två lektioner skola, sista delen av mellanskedet, kalenderfotografering och ruskigt höstväder. Idag har jag varit i skolan, invigt min nya mysiga stickatröja och dragit mina dans-/jumppagrupper. Imorgon åker jag iväg till skolan till halv ett och efter tre lektioner åker jag iväg till älskling för att spendera resten av dagen med honom. Ungefär så då.

OM MITT JÄDRANS HUVUD

Var helt död imorse när jag skulle stiga upp, men jag släpade mig till skolan och då jag avverkat en dubbeltimme matematik och en timme psykologi fick jag åka hem tio över elva. Har haft så himla ont i huvudet idag, så då jag kom hem tog jag värkmedicin, somnade och vaknade fyra timmar senare då storasyster väckte mig. Hej bara! Hela kvällen har jag varit rastlös och så träningssugen, men det kan jag ju bara glömma eftersom att så fort jag rör på huvudet något extra börjar det vingla och smärta. Och för er som är lite nyfikna, så har jag alltså råkat slå mitt huvud lite opassligt och lite för hårt. Ååh, om man skulle lära sig att ta det lungt någon utgång? ;-) Nästa helg blir det myshelg. Och alla helger framöver också. Punkt. Sådär by the way, kan ni ju kika in här, om ni vill ha mera detaljer om helgen. :-) 
Mysungar. ♥

UNDER HELGEN HAR VI BLAND ANNAT:

Släpat med oss fjorton lådor bröd/tomater/gurkor ner till Åbo.
 
Haft en himla kul bussresa.
 
Söndrat bussäten.
 
Festat och dansat på Marilyn.
 
Lyssnat på föreläsningar, besökt Åbo Akademi, sovit på skolgolv, ätit universums största pizza, shoppat, mått dåligt, varit dödstrött - men varit sjukt glad ändå!
 
Sitzat, vilket var fantastiskt otroligt himla kul! Här är några av mina trevliga bordskamrater. 
 
Festat och dansat på Monkey.
 
Slutligen: Träffat många nya fina människor och
haft bästa helgen på evigheter! :-)

EFTER EN HIMLA KUL HELG

Hej på er! Nu är jag hemma från Åbo och har kanske den roligaste och mest spårade helgen på hela århundradet bakom mig. Helt fantastiskt bra har den varit! Men förutom alla roligheter har jag dessvärre dragit på mig både en lindrig hjärnskakning, en bula i huvudet och universums vackraste blåmärke. Som sagt, toppen helg. ;-) Dock är jag himla sliten efter alla äventyr, så nu blir det film med kärleken och sedan tänkte jag fylla på mitt sömnkonto som ligger långt på minus. Har en hel del bilder från helgen, men knappt några som är bloggbara, så får se om jag lyckas hitta några normala som jag kan slänga upp här sen. Nu - Godnatt. ♥

DAGENS BRAVADER OCH HELGENS PLANER

Hej! :-) Imorse hade jag väckarklockan att ringa nio minuter över nio (haha) och klockan tio var jag redo att köra bedömningskörningen med bilskoleläraren, vilket gick himla bra! Då jag kom hem tillbaka började jag städa mitt rum och därefter åt jag lunch i form av broccoli- och baconpaj, mums. Sen åkte jag iväg till skolan. Skönt att börja halv ett om dagarna. ;-) Ikväll har jag varit på zumba och nu borde jag verkligen packa. Jag är ute i sista minuten igen, förstås. Imorgon är det fredag och i helgen ska jag nämligen få återförenas med Favoritåbo eftersom att jag och Jannica samt många andra abisar ska tillbringa helgen på abi-exkursion. Taggad!! Vi hörs då vi hörs, pusshej. 
Turist-javisst framför domkyrkan i Åbo i våras, haha.

MÅNDAG TISDAG ONSDAG

Så har det återigen ekat tomt några dagar. Orsaken till det är att de senaste dagarna inte blivit riktigt som jag hade tänkt mig. I måndags hade jag skola till tio över elva och sedan var jag rastlös i några timmar eftersom jag inte hade något att göra. Mot kvällen hade jag planerat in en kväll med prinsen, men kvällen fick en vändning då vi istället fick spendera den på akuten. I tisdags, alltså igår, åkte jag iväg till skolan för två lektioner och sedan fick jag köra hem tillbaka och sköta om min älskling som låg och sov hemma hos mig. Sedan kom storasyster också med och så blev det några ärenden på stan samt cafébesök. På kvällen körde vi spelkväll och lite sånt. Idag onsdag  var det skola först i vanlig ordning och ikväll har jag dragit mina jumppagrupper, vilket var jättekul! :-) Något mer har jag inte att berätta om den här dagen, så jag tror jag avslutar här. Puss!
♥♥♥

RSS 2.0