OM ATT HA MYCKET ATT GÖRA

Några bilder från min instagram!
 
MEN HEJ!! :-) Efter att jag hade skrivit om det kommande äventyret hade jag verkligen fullt upp tills vi slutligen åkte iväg, så jag hann faktiskt inte ens kika in här och därför har det nu ekat tomt allt för länge. Men nu är äventyret alltså över och jag är hemma igen! Dock har jag fortfarande minst lika fullt upp, haha. På schemat den här veckan står det fyra jobbdagar på tre olika ställen, massa ärenden att fixa i stan, en resa hemhem till Kristinestad, förberedelser inför helgen och slutligen ungens studentfest (!!). Jag har så himla mycket bilder jag vill visa från vår underbara resa, men just nu får det helt enkelt vänta några dagar till. Om ni ändå vill ha en sneak peek redan nu finns det några bilder på min instagram aivilos. :-) Vi hörs snart igen - Pusshej! <3

OM TRE DAGAR ÅKER JAG TILL..

En häftig upplevelse vid lagunen Balos.
 
.. ISRAEL! Ja, det är faktiskt dags för nästa äventyr och nu när nedräkningen är nere på en hand tänkte jag berätta lite om det. :-) Vi bokade denna resa för himla längesedan, så jag har längtat och väntat hur mycket som helst. Det ska bli så häftigt att få uppleva ett land som Israel! Vi ska checka av Tel Aviv, Jerusalem samt Döda Havet och det blir därmed en blandning av solsemester och roadtrippar till betydelsefulla och coola platser. Jag är verkligen löjligt taggad på att flyta runt i Döda Havet! Sen ser jag även framemot att äta mängder av hummus, hehe. Mums! Nämen ååh vad detta ska bli ljuvligt. <3

DE SENASTE DAGARNA GENOM TELEFONEN

Hej på er! Jag har haft fullt upp sedan jag senast kikade in här, så tänkte att vi tar en snabbt titt på vad jag har gjort. I fredags, cirka direkt efter att jag hade publicerat mitt inlägg, hörde Karin av sig och frågade om hon fick komma på besök. Det fick hon såklart! Vi mumsade i oss ännu mera jordgubbar och babblade om allt och inget till nollett trettio på natten. Det blev en så härlig kväll! På lördagen tog vi en sovmorgon och därefter bestämde vi oss för att åka in till stan för att äta brunch. Valet föll på Kuuma och denna dag var den magiska brunchen om möjligt ännu mer himmelsk än vanligt! Resten av dagen gick vi runt på stan och sedan hade vi bara en hemmakväll. Mina söndagsplaner bestod som sagt inte av något annat än jobb från nollsju trettio till tjugoett nollnoll. Efter ett så långt jobbpass dagen före kändes det aningen jobbigt att inleda en ny jobbvecka igen på måndagen. Men dagen gick snabbt och när jag slutade drog Erika med mig ut på en orienterings- / cykel- / frågesportsrunda i Tölö. Det var verkligen hur roligt som helst! Idag är det tisdag och jag hoppade i mina nygamla hängselbyxor innan jag åkte till jobbet. Byxorna använde faktiskt pappa när han var tonåring och nu har jag tagit över dem, haha! :-) Nu på kvällskvisten har vi skålat i bubbel för att fira att Bill nått en viktig milstolpe. Ungefär så! PUSSHEJ.

FREDAGSFEELING & OSTFONDUE

Ostfondue fredagskvällen till ära.
 
Det är f r e d a g, hörni!! Och jag har en himla fredagsfeeling! Denna vecka har verkligen gått otroligt fort, vilket bara känns skönt faktiskt. Iallafall. Kvällens fredagsmys bestod av ostfondue (och lösgodis, förstås). Vi lyxade till det och fixade ihop sparris, champinjoner, batong och  parmaskinka som vi doppade i ostfonduen. På sidan om mumsade vi även i oss jordgubbar! Nu tänker jag njuta av en ledig kväll och av att ha en ledig dag framför mig imorgon. Min kvällstur på söndag förlängdes nämligen till ett dubbelskift istället så det blir inte mycket ledighet denna vecka. Trevlig helg på er, finisar. <3

EN TORSDAG SOM KÄNNS SOM EN HELGDAG

Titta vem jag pussat på idag!!
 
Godkväll på er! Jag ska snart krypa ner i rena lakan i sängen, men tänkte först kika in här. Idag har jag faktiskt haft en så himla bra dag, en helt vanlig torsdag! Jobbdagen seglade förbi i rekordfart och när jag skulle checka ut fick jag besök av sötnosen här ovan. Lilla gumman skulle åka iväg på sin första resa, så de kom förbi mitt jobb så att jag kunde pussa på henne innan de åkte vidare. <3 <3 <3 Fast hon ser allvarlig ut på bilderna blev moster nog bjuden på många leenden och skratt! Kvällskvisten har vi sen tillbringat med en cykeltur, en pastamiddag och lite shopping. Jag har letat som en galning efter en specifik kjol, och äntligen hittade jag den! Väl hemma igen insåg jag att jag hade glömt bort att jag hade jobbat tidigare under dagen, det kändes verkligen som om jag haft en ledig dag. Och det kan väl inte vara bättre än så? Godnatt. <3

UR KAMERARULLEN

Jag har inte skrivit så mycket om mina vardagar eller om vardagliga ting på sistone, så tänkte att vi iallafall tar en liten titt på det jag dokumenterat genom iphonekameran:
Bladen har slagit ut på trädena! Dessa bilder är dock tagna för någon vecka sedan redan, så nu är allting helt utsprucket och så grönt och fint. <3
En onsdagskväll blev jag och mina kollegor bjudna på teater och i pausen drack vi bubbel. Alltid lika trevligt med teater, och alltid lika trevligt med bubbel!
En dag på jobbet fick jag en maskrosbukett av ett barn, så sött. <3 / Jag har haft årets bikinipremiär. Lade mig först ner i gräset för att sola några timmar och därefter fortsatte jag på vår franska balkong. Kanske det härligaste jag vet ändå. 
Varje fredag när jag fått checka ut från jobbet - oavsett om jag också ska jobba helg - går jag via affären för att köpa lösgodis. En så himla bra fredagstradition!! / Vi har ätit massa sparris på sistone. Bill har nog köpt hem sparris cirka varje dag, han tycker vi ska passa på medan det är säsong, hehe. Men visst är det gott?!
Har gått massa promenader. Kvällspromenader, promenader med en vän, promenader till eller från jobbet, promenader med mitt hjärta och promenader för mig själv. 

OM EN SÖMNIG HELG

Hej på er! Alltså, jag vet inte riktigt vad som hände.. Jag hade tänkt blogga mycket under helgen, men istället SOV jag prick hela helgen. Jag var så trött under jobbdagen i fredags att jag bestämde mig för att ta en powernap efter jobbet. Det slutade med att jag inte vaknade upp mera under fredagen, utan istället sov jag ända tills lördagsmorgonen, haha. Därefter hann jag med varsin lång powernap både på lördag och söndag också, även om jag hade sovit mer än vanligt under natten. Huuur kan en människa vara så trött eller sova så mycket? Eller okej, jag jobbade faktiskt ett kvällsskift på lördagkväll, men annars bestod helgen nog bara av sömn. Förövrigt var det så himla roligt att vara tillbaka på mitt andra jobb, där har jag verkligen världens bästa kollegor. Jag jobbade inte några jobbturer där i april eftersom jag hade så många andra bravader på gång då, men nu i maj är jag back in business. ;-) Idag är det måndag och därmed är en ny vecka igång. Jag har sex jobbdagar inbokade under veckan, men ska nog fånga lite guldglimtar i vardagen också! Hoppas ni får en fin vecka. <3 Pusshej!

VALBORG & FÖRSTA MAJ

Efter bara två jobbdagar stod det plötsligt både valborg och första maj i kalendern, och därmed har vi firat i dagarna två. Det var första vappenfirandet som icke-studerande och därför såg firandet lite annorlunda ut i år. Eller, den största skillanden var att vi förr firade aka festade tre dagar i sträck, medan det nu blev ett lungt firande med en festkväll (som dessutom slutade redan nollnoll trettio eftersom ingen av oss orkade längre), haha! Det kändes som om vi verkligen hade åldrats med mer än ett år. Hur som helst, så hade vi iallafall ett minst lika bra firande ändå. Vi hade det faktiskt riktigt ljuvligt! <3 
På valborgsmässoafton hade vi vappen till ära ordnat maskerad på jobbet och det blev verkligen en så himla rolig jobbdag. När jag fick checka ut mötte jag upp alla vänner och så begav vi oss in till stan för att traditionsenligt delta i mösspåläggningen vid Havis Amanda. Vi viftade med våra studentmössor, skålade i bubbel, tog de traditionsenliga vappenbilderna framför domkyrkan och satte oss sedan på kyrkans trappor och njöt av kvällssolen. Kvällens firande avslutades därefter traditionsenligt med fest hos boysen. Valborg (och första maj) är verkligen en högtid fylld av traditionsenliga roligheter! 
På första maj bjöd jag in hela gänget till en färggrann brunch hemma hos oss! Det serverades mimosa, bubbel, massa frukter, paj, kokosbollar, munkar, örtbatong, ciabatta, färskostar, popcorn och chips. En lite kalasigare brunch, med andra ord. :-) Som ni såg på bilderna ovan, var årets vappenballong en flamingo och den fick såklart hänga med även på brunchen nästa dag! Vi satt och mumsade på allt gott i flera timmar och under tiden slank även några glas mimosa ner.
Vi hade vädret på vår sida och fick njuta av soligt väder båda dagarna! Efter brunchen hoppade vi allihopa på varsin cykel och cyklade iväg till Brunnsparken. Parken hade verkligen förvandlats till ett hav av vita studentmössor och det var alldeles proppfullt med människor, även om parken är väldigt stor. Vi började med att köpa varsin bollaglass (jag tog mintchoklad förstås!) och sedan slog vi oss ner i gräset för att äta dem och lyssna på musik. Det var så härligt! Mot kvällen cyklade vi hem igen och då var det dags att säga adjö till årets firande. 

RSS 2.0