TRE RESTAURANGER I MARRAKECH

Nomad. Jag hade läst prick överallt att man måste äta på denna restaurang om man befinner sig i Marrakech. Restaurangen har en snygg och modern inredning, och speciellt i skymningen hade vi en himla mysig utsikt från takterrassen. Vi beställde in två förrätter med småplock som vi delade på och därefter valde Bill kycklingtagine och jag någon slags fiskgryta. Vi blev dock inte lika imponerade på maten som alla andra har verkat bli. Den var nog god, men enligt oss absolut inget speciellt. Kanske vi inte förstod oss på smakerna?
Jardin Secret. En grön och himla populär restaurang - vi fick ett bord på en av deras takterrasser högst upp i restaurangen eftersom allt annat var fullt. Här åt vi en sen lunch och Bill valde en marockansk sallad som verkade finnas på alla restaurangers menyer medan jag valde filodegsknyten med ost- och grönsaksfyllning. Vi båda tyckte att våra rätter var himla goda! Till efterrätt beställde vi in ett sockersött myntate, vilket är ett måste då man är i Marocko. Jag hade sett att de häller upp det på ett speciellt sätt och ville såklart göra likadant, haha. :-)
Le Foundouk. Denna restaurang rekommenderades faktiskt i flygplanstidningen och Bill sade direkt att han ville gå hit. Det visade sig också att restaurangen bara låg ett stenkast bort från vår riad! Restaurangen är snäppet lyxigare och vi fick bland annat tvätta våra händer i apelsinblomsvatten före middagen, blev serverade olika sorters nötter medan vi väntade på vårt bord och blev tilldelade menyerna på ett speciellt sätt (andra bilden). Vi fick ett bord uppe på deras takterrass och den var magisk! Här åt vi de allra godaste oliverna till förrätt, beställde in marockansk mat - så kallad tagine, drack några vinglas och lyxade till det med efterrätt. Verkligen en restaurangupplevelse vi sent glömmer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0