MÅSAR OCH SEAFOOD I ESSAOUIRA

Under vår resa i Marocko hade vi planerat in två dagar i Essaouira. Staden ligger vid Atlantens kust och är en gammal fiskeby. Jämfört med Marrakech är Essaouira lugnet själv och hit hittar inte heller så många turister. De blåa fiskebåtarna i hamnen är ikoniska och finns på cirka alla fotografier från Essaouira. Hit åkte vi för att andas in havsluft, hänga på stranden, njuta av lugnet samt äta magisk seafood.  
Vi bodde precis intill den lilla fiskehamnen och fästningen som omringar den, så den första morgonen bestämde vi oss för att utforska området. Förutom alla blåa båtar, var hamnen också fylld med fiskare som sålde dagens fångst. 
Något som också finns på cirka alla fotografier från Essaouira är måsar. Staden vimlar nämligen av måsar, och speciellt här i hamnen finns det otroligt många. Tror jag aldrig har sett så många måsar på samma gång faktiskt, haha! Från hamnen traskade vi sedan vidare mot medinan där vi spenderade eftermiddagen.
Tills kvällen hade Bill letat upp och beställt bord på en fantastisk seafood-restaurang, Riad Zahra. Vi började med att beställa in en flaska vitt och därefter försökte vi bestämma oss för vilken av alla delikatesser på menyn vi ville äta. Slutligen valde vi flodkräftor till förrätt och en gryta med hummer, marulk och snäckor till huvudrätt. Och alltså ååh, det var så magiskt gott. Speciellt älskade vi flodkräftorna! Vi konstaterade att middagen var bland det bästa vi har ätit. Är man i Essaouira MÅSTE man äta här!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0