EN SOMMARUPPDATERING

Några fotografier från Franska rivieran från min instagram aivilos! <3
 
Hej gullisar! Jag tänkte göra ett undantag och kika in här för att skriva några rader även fast jag ju väldigt sällan brukar göra det under somrarna. :-) Sedan senast har jag återvänt hem från Franska rivieran, bokstavligen packat upp och packat om inom några timmar, firat traditionsenlig midsommar på Åland, checkat av de sista dagarna och timmarna på jobbet, packat upp och packat om IGEN samt anlänt till mitt happy place för att fira in min semester. Det kanske låter som om jag knappt har varit på jobb i juni, men även om jag kanske inte har jobbat fulla veckor de senaste veckorna så börjar faktiskt min officiella semester först nu! Iallafall. Franska rivieran var himla underbar och vi hade det verkligen så fint! Jag var så himla himla busy både i maj och i juni så det var verkligen tur att vi hade bokat in denna resa så att vi faktiskt hade tid att umgås med varandra, haha. I något skede kommer såklart ett skepp lastat med prick alla fotografier från båda mina resor till Frankrike, men först ska jag faktiskt pausa lite. Nu ska jag bara njuta av lediga och lugna dagar och jag ser så obeskrivligt mycket fram emot det! PUSS. <3

HÄLSNINGAR FRÅN RESEBLOGGAREN

Fyra fotografier från albanska rivieran. <3
 
Bloggen har verkligen förvandlats till en reseblogg på sistone - jag åker iväg på äventyr och bjuder på resefotografier om vartannat nu, haha. Och med det sagt, så ska jag åka iväg igen! De senaste åren har jag i början av sommaren upptäckt en riviera eller kustremsa i Europa, och nu är det alltså dags att upptäcka en ny. Den här gången vankas det en bästisresa på franska rivieran! Vi ska njuta av härliga solstrålar, gott vin, fina båtar, pittoreska byar, ljuvliga stränder och mysiga uteserveringar. Framförallt ska vi även njuta av varandras sällskap. <3 Jag är verkligen så pepp!!

DE SISTA GULDGLIMTARNA FRÅN KARIBIEN

 Utsikten från Sky när vi anlände till St Maartens huvudstad Philipsburg.
 
Morgonpromenad längs med stranden i Bávaro på Dominikanska Republiken. 
 
Vi och de två pitonerna på St Lucia. :-)
 
De enda (telefon)fotografierna jag har från vattenfallet Emerald Pool på Dominica! 
 
Utsikten från Sky när vi anlände till Bonaires huvudstad Kralendijk. Se på havet!!
 
Dags för trerätters middag, som vi åt prick varje kväll!
 
En fin vy över en del av Curaçaos huvudstad Willemstad.
 
Vår fantastiska utsikt från Sky när vi var ute till havs! <3
 
Färggranna hus vid hamnen i Antigua & Barbudas huvudstad Saint John's.

Utsikt över Tortola genom taxifönstret.
 
Vår favoritbar på Sky - mojitobaren Sugar Cane

Massa fina palmer på Isla Catalina!
 
Utsikten från Sky när vi anlände till St Vincent & the Grenadines huvudstad Kingstown.

Gigantiska vinglas under en lyxig trerätters middag. :-)
 
Häftiga kaktusar överallt på Aruba!
 
Curaçaos huvudstad Willemstad och en del av Koningin Emmabrug by night! 
 
Utsikten från Sky när vi anlände till St Kitts & Nevis huvudstad Basseterre.
 
Färggranna hus i Dominicas huvudstad Roseau.
 
Utsikten från Sky när vi anlände till Road Town på Tortola.
 
Det mysigaste och gulligaste flygfältet i Punta Cana på Dominikanska Republiken!
 

OM EN DAG PÅ TORTOLA

Den sista karibiska ön vi fick upptäcka under vår kryssning var ön Tortola. Tortola hör till British Virgin Islands och detta var också en ö som jag blev alldeles förälskad i. <3 Det kanske ni kan förstå då ni ser de ljuvliga fotografierna här ovan!! Här tog vi det bara lugnt på stranden Cane Garden Bay och försökte fånga de sista timmarna, minuterna och sekunderna på en ljuvlig ö i drömmiga Karibien. Efter denna dag och denna ö gick vi ombord på älskade Sky för sista gången och sedan återvände vi till Dominikanska Republiken där allting började. Och det var den otroliga, underbara, oförglömliga och magiska Karibienkryssningen. <3

OM EN DAG PÅ ST MAARTEN

Följande dag anlände vi till St Maarten! Efter att vi hade stigit av båten körde vi igenom sisådär hela ön och fick se massor av den innan vi slutligen kom fram till stranden på fotografierna här ovan, Mullet Bay beach. Här hittade vi kanske det kristallklaraste havet jag någonsin har sett!! Stranden med de färggranna parasollen var förövrigt också himla fin, så här trivdes vi verkligen. 
På eftermiddagen traskade vi sedan till den närliggande stranden Maho beach aka flygplansstranden. St Maarten är känd för denna strand eftersom att det här ligger ett flygfält och en landningsbana precis intill stranden och därmed är det en perfekt plats för plane spotting. Det var en himla häftig upplevelse att se flygplanen lyfta och landa på så nära håll att man nästan kunde röra dem med händerna. :-) När vi sedan var alldeles adrenalinfyllda var det dags att bege sig tillbaka till båten igen.

OM EN DAG PÅ ST KITTS & NEVIS

Sedan kom vi fram till St Kitts & Nevis! Här åkte vi raka vägen till stranden South Friars Bay och hängde sedan där prick hela dagen. På vägen till stranden åkte vi förbi en utsiktsplats för att både få en överblick över ön men också för att se när Atlanten och det Karibiska havet möts! Väl på stranden tillbringade vi dagen med att fånga solstrålar, läsa böcker, besöka beach baren Shipwreck, svalka oss i havet, hälsa på aporna i träden och snorkla bland sjöstjärnor. Alla de karibiska stränderna som vi fick uppleva under kryssningen var verkligen så olika och det var en trevlig överraskning! Inte för att man någonsin tröttnar på strandliv oavsett, hehe. :-)

OM EN DAG PÅ ANTIGUA & BARBUDA

Följande ö vi besökte var Antigua & Barbuda och här kommer ett skepp lastat med massa paradisfotografier därifrån. Denna ö har en strand för varje dag på hela året och därmed var det självklart att hänga på stranden här. Vi valde att tillbringa vår dag på stranden Valley Church beach och den var verkligen alldeles alldeles ljuvlig! En lång vit sandstrand full med snäckor, ett hav bestående av så många turkosa nyanser och en backdrop med klarblå himmel och gröna små berg. Vi förälskade oss i prick varje karibisk ö vi besökte, men jag föll verkligen pladask för denna ö!! Antigua has my heart, alltså. <3 

OM EN DAG PÅ ST LUCIA

 
Ny dag, ny ljuvlig ö! Nu var det dags att upptäcka St Lucia. Den här dagen hoppade vi i en speedboat och åkte upp och ner längs med hela öns kust och vi fick verkligen se så himla mycket. Vi stannade även till vid den fantastiska stranden Sugar beach för att tillbringa några timmar där. Stranden ligger mitt emellan öns två kända vulkaniska berg aka pitoner, så läget är otroligt och allting är så himla vackert där! <3 Förutom att knäppa massa fotografier så hann vi också simma, sola och snorkla innan det var dags att åka vidare. Men hit vill jag verkligen åka tillbaka!
 
(Efter St Lucia besökte vi Dominica, men eftersom jag till min stora sorg inte har några fotografier därifrån så har jag bakat  in våra bravader på den ön i de andra öarnas inlägg.) 

OM EN DAG PÅ BARBADOS

Sedan anlände vi till Barbados! Dagen vi tillbringade här blev vi dock oturligt nog bjudna på rätt så grått och regnigt väder och därmed var vi tvungna att ändra om dagens planer en aning. Vi åkte iallafall till stranden Carlisle Bay och där kunde vi njuta av både ett kristallklart hav och att snorkla med sköldpaddor (!!). <3 Jag har massa filmer på de gulliga sköldpaddorna, men de kan jag ju tyvärr inte visa här. På vägen till och från stranden tog vi även en snabb tur genom Barbados huvudstad Bridgetown. Mer än så har jag faktiskt inte att berätta om denna ö denna gång. :-) 

OM EN DAG PÅ ST VINCENT & THE GRENADINES

En mix av fotografier från SVG. <3
 
Nästa ö vi fick upptäcka på vår kryssning var St Vincent & The Grenadines. Denna dag tog vi en taxi till stranden Indian Bay beach och både resan till och från stranden bestod samtidigt av en guidad rundtur där vi fick se och veta mera om ön. Vår taxichaufför tog dessutom en avstickare och förde oss till den vackra utsiktplatsen på fotografierna här ovan då han insåg att jag tyckte om att fotografera, hehe. :-) St Vincent & The Grenadines är förresten en av öarna där de spelade in Pirates of the Caribbean! Stranden vi besökte här var iallafall en black sand beach och en sådan strand besökte vi även på Dominica. De svarta vulkanstränderna är verkligen häftiga och så annorlunda jämfört med de vita paradisstränderna. Jag blev verkligen överraskad över att trots att de karibiska öarna är lika så är de även himla olika. Kryssningen gav oss verkligen möjligheten att uppleva allt vad Karibien har att erbjuda! <3

OM EN DAG PÅ GRENADA

Den här dagen kom vi fram till ön Grenada och så här såg det ut från båten när vi närmade oss ön. :-) 
När vi steg iland hamnade vi direkt mitt i huvudstaden Saint George's och prick hela staden var dekorerad med vimplar i Grenadas färger. Vi styrde genast stegen mot busstationen för att fånga en lokal buss.
Bussen var nog mera en partytaxi i karibisk stil (haha), men vi tog oss iallafall fram till vår destination. Denna beach bum skulle nämligen för omväxlings skull tillbringa tid uppe i bergen och i regnskogen! Först vankades det en svettig hike genom regnskogen och slutligen kom vi fram till..
.. Seven Sisters Falls, ett alldeles fantastiskt vattenfall. Vi kom så pass tidigt att vi dessutom hade lyxen att få ha vattenfallet för oss själva. <3 Under vår resa besökte vi också ett vattenfall på ön Dominica, men jag tappade olyckligtvis nog bort ett minneskort och därmed försvann tyvärr prick alla fotografier därifrån. :-(
Efter att jag hade knäppt sisådär femtioelva fotografier på vattenfallet tog vi såklart också ett dopp i det svalkande vattnet. När vi sedan skulle lämna vattenfallet bakom oss var det fullt av turister. 
Då vi hade checkat av en ännu svettigare hike tillbaka fångade vi återigen en lokal buss slash partytaxi som tog oss ner från bergen och tillbaka till staden igen. Landskapen var SÅ fina! Det var så lummigt och grönt överallt.
Efter vårt äventyr i regnskogen väntade några avslappnande timmar på den fina stranden Grand Anse beach. Vi fångade solstrålar, tog dopp i havet och promenerade längs med stranden.
Avslutningsvis hoppade vi i en taxibåt som tog oss tillbaka till hamnen och Sky. Det var en himla ljuvlig dag!

OM EN DAG PÅ BONAIRE

Och så anlände vi till Bonaire, som visade sig vara en himla pärla! Kristallklart hav, vackra hus, vilda flamingon (!!), många stränder och fin snorkling. Här tillbringade vi all vår tid på stranden och vi hann upptäcka tre olika. Den första stranden var till vår stora lycka en alldeles overkligt vacker strand vid namn Bachelor's beach. Prick allting där var otroligt! Se bara på stranden och havet på fotografierna här ovan - så turkost och så kristallklart. På denna strand snorklade och knäppte vi massa fotografier. Därefter traskade vi vidare för att mellanlanda på Donkey beach innan vi fortsatte vidare till en annan närliggande strand vid namn Te Amo beach. Här fortsatte vi sedan att snorkla, haha. Mellan snorkelturerna fångade vi solstrålarna på stranden också. JA, snorkelfotografierna bjuder vi på. :-)

OM EN DAG PÅ ARUBA

Följande dag fick vi vakna upp till denna fantastiska utsikt och det hade blivit dags för att upptäcka Aruba! Innan vi steg av båten fick vi även njuta av frukost till utsikten här ovan.
Vi började dagen på Aruba med att traska omkring bland sagolika pastellfärgade hus i huvudstaden Oranjestad.
Vi hoppade också på en spårvagn som gick genom hela staden och därefter hade vi sett prick varje hörn av denna mysiga huvudstad. 
Sedan vankades det strandhäng på underbara Eagel beach. Och ååh, vilken strand det var! En himla lång sandstrand med turkost hav - no more words needed.
Vi traskade tillbaka från stranden i solnedgången, knäppte några obligatoriska turistfotografier och steg därefter på båten där drinkar och trerätters middag väntade. Sedan var en underbar dag i Karibien slut. <3

OM EN DAG PÅ CURAÇAO

Kryssningens andra dag hade vi anlänt till Sydamerikas kust och hade en heldag på ön Curaçao! Vi stod uppe på däck när Sky gled in i kanalen som leder in till huvudstaden Willemstad och därmed fick vi en himla fin utsikt över hela staden. :-) När vi sedan gick iland ville vi först upptäcka Willemstad lite närmare och gick därmed över den populära bron Koningin Emmabrug och omkring bland massa färggranna byggnader i staden. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar fina (och färggranna) byggnader, så denna stad var ju verkligen en dröm! 
På eftermiddagen hoppade vi på en lokal buss och efter ett litet äventyr kom vi slutligen fram till detta otroliga ställe: stranden Grote Knip. Det var så himla vackert här och havet var en så overkligt blå färg! Jag kunde verkligen inte sluta fotografera. <3 Medan vi sedan solade och simmade fick vi dessutom en rolig överraskning i form av en gris!! Grisen bodde tydligen på stranden med sina gulliga griskultingar och kom bland annat fram till oss och både knyckte och åt upp min älsklings lunch, haha. Tur att den var så himla gullig! :-) Vi hängde här på stranden tills det blev kväll och det var dags att bege sig tillbaka till båten - och det visade sig till och med vara ett lite större äventyr än när vi tog oss hit, hehe..

OM EN DAG PÅ ISLA CATALINA

Vår första dag på Karibienkryssningen hade vi egentligen inte lämnat Dominikanska Republiken ännu, denna ö hör nämligen till Dominikanska Republiken och ligger bara strax utanför kusten. Isla Catalina var alltså första ön vi besökte på vår kryssning och det var en himla paradisö! Denna lilla ö är obebodd och hit kan man bara ta sig på dagsutflykter med båt, så det förstärkte verkligen känslan av paradisö. Kristallklart hav, svajande palmer och vit sandstrand. Och några himla gulliga färggranna hus med halmtak! Här fångade vi solstrålar i solstolen, tog många svalkande dopp i havet, gick promenader längs med stranden och fotograferade prick varje ljuvligt hörn. En underbar ö! <3

OM FJORTON DYGN OMBORD PÅ SKY

Så var det dags för Karibienkryssning!! Så länge jag kan minnas har jag drömt om en kryssning som denna och så här i efterhand känns det fortfarande overkligt att jag faktiskt har fått uppleva den nu. <3 Jag tänkte att vi börjar med att ta en titt på vår båt och vad vi gjorde där. På fotografierna här ovan ser ni vår fina båt Sky och ååh vad vi tyckte om den!! Vi gick alltså ombord på båten på Dominikanska Republiken och därefter var älskade Sky vårt hem i fjorton dygn medan vi kryssade omkring i Karibien. 
Vi gick i land på en ny ö prick varje dag och tillbringade därmed inte så mycket tid på båten under dagarna, men när vi väl gjorde det hängde vi nästan alltid vid poolen på fotografierna här ovan, haha. Vi lyssnade på ett himla bra reggaeband, drack drinkar, läste böcker, tog några svalkande dopp i poolen, åt massvis med pizza och glass samt underhöll oss med people watching. Det var alltid hålligång här! Det fanns såklart så himla mycket annat att se och göra på båten också och även fast vi var där i fjorton dagar så hann vi inte ens med allt. Gym, butiker, disco, restauranger och barer, kasino, basketplan, teatersalong, spa, simbassänger och bubbelpooler, tävlingar, golfbanor, bibliotek, föreställningar och uppvisningar.. Båten var verkligen som en liten stad!

OM NÅGRA DAGAR PÅ DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Här började vårt stora äventyr! De första dagarna av vår resa fick vi alltså uppleva Dominikanska Republiken. Här tillbringade vi dagarna med att fånga tidiga morgnar på grund av jetlag, upptäcka området kring Bávaro, gå och springa längs med stranden, simma i det turkosa havet, läsa böcker, träna i hotellets gym, ligga i solstolen, äta frukter och bara ta det himla lugnt. Det var en himla skön och bra inledning på vårt äventyr! Dominikanska Republiken var förövrigt otaligt många palmer, omväxlande väder och otroligt långa sandstränder.

DRÖMMIGA KARIBIEN

En mix av fotografier från Karibien. <3 
 
Ni kanske kan gissa vad det äntligen har blivit dags för! Ni ska såklart få hänga med till Karibien med oss. :-) Här ovan bjuder jag på en mix av fotografier från alla öar som vi besökte. Vi besökte totalt fjorton olika ljuvliga karibiska öar och jag tänkte att vi helt enkelt checkar av en i gången nu! Ååh, när jag nu ser på dessa fotografier känns det bara som en himla underbar dröm och jag längtar verkligen tillbaka så otroligt mycket. Resan och Karibien var alldeles ljuvlig och oförglömlig. <3 Och nu ska ni få följa med!

GULDGLIMTAR FRÅN MAJ

En somrig och färggrann brunch ute på balkongen.
 
I flygplanet på väg till Frankrike!
 
Ett besök till vitsippsön för att beundra de fina vitsipporna.
 
Kontorsjobb ute i solen. :-)
 
Middag och drinkar på Faros soliga terrass.
 
Bus med mina vilda och söta syskonbarn. 
 
SÅ många timmar har tillbringats på vår soliga balkong.
 
Glass på bryggan i solnedgången.
 
Ett skönt kvällsdopp på Sandö med min lillasyster. :-)
 
 
En balkongmiddag i form av saffranspasta med musslor - mums!
 
Allt det gröna bara exploderade en dag!
 
Middag och drinkar på Strampens soliga terrass. 
 
Ännu ett skönt kvällsdopp på Sandö. 
 
Har ätit mer glass i maj än vad jag någonsin har gjort, haha!
 
Syrendoften är magisk alltså!!
 
En härlig sommarmiddag på mitt happy place.
 
Avslutade majmånad med en stranddag och de första inhemska jordgubbarna. <3
 

RSS 2.0