GULDGLIMTAR FRÅN ÖSTERRIKE OCH SLOVAKIEN

Det första vi gjorde när vi anlände till Wien var att slå oss ner på Palmenhaus uteservering och beställa varsin kall dryck. Det var tjugoåtta grader och strålande sol, så vi behövde verkligen svalka oss på något vis. :-) Men ååh, vad det var skönt att känna solens varma strålar igen!! 
 
Ni fick ju redan se Karlskirche i dagsljus, men här är den ståtliga kyrkan i kvällsljus också. På kvällarna samlades människor runt den stora fontänen slash poolen framför kyrkan och det var prick det vi även gjorde en kväll efter middagen. 
 
Vi checkade av många takterrasser och skålade i många drinkar under vår resa och drinken här ovan fick jag njuta av på 360° Ocean Sky. Utsikten härifrån bjuder på en otrolig vy över hela Wien och takterrassen omger dessutom hela byggnaden så att man har utsikt åt prick alla håll!
 
Jag äter ju väldigt sällan kött och dessutom bara vissa köttsorter vid speciella tillfällen. Att äta wienerschnitzel i Wien känner jag ändå är just ett sådant tillfälle, hehe. :-) Så middagen på restaurangen Meierei bestod av wienerschnitzel, potatissallad och rödvin. 
 
När vi fick veta att det bara tog en timme med tåg från Wien till Bratislava bestämde vi oss genast för att göra en dagsutflykt dit. Fotografierna här ovan är alltså från tågstationen i Bratislava. Jag älskar verkligen att det är så himla lätt och går så himla snabbt att förflytta sig mellan länder i Europa!
 
Palmenhaus blev som sagt ett favoritställe och en av dagarna återvände vi hit för att äta brunch, men denna gång satte vi oss inomhus för att beundra alla växter och den vackra byggnaden. Jag valde en klassisk wienisk frukost med färskpressad apelsinjucie.
 
En kväll besökte vi Wiens nöjespark slash tivoli Prater. Vi åkte inte några attraktioner, utan gick bara runt och upptäckte nöjesparken samtidigt som vi fångade den trevliga stämningen. Nöjesparken är mest känd för sitt gigantiska pariserhjul, så det knäppte jag förstås också några fotografier på.
 
Här checkade vi av ännu en takterrass och varsin kall dryck. Denna gång besökte vi Onyx Bar och hade bland annat utsikt över Stephansdom och dess vackra och färggranna mosaiktak. Vi traskade så himla mycket mellan alla sevärdheter, så det var verkligen skönt att pausa så här emellanåt!
 
När vi anlände till Bratislava öste regnet typiskt nog ner, så för att vänta ut ovädret svängde vi bara in på ett café för att äta brunch och det visade sig vara en fullträff! Panenská kaviareň var verkligen prick ett sådant brunchställe som jag gillar. Vi beställde in fyllda smörgåsar, en smoothie bowl och fattiga riddare - mums!  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0