BLAND MYSIGA VINGÅRDAR I WIEN

 
En eftermiddag tillbringade vi bland vingårdar uppe på berget Kahlenberg precis utanför Wien. Wien är en unik stad på det viset, att vingårdarna ligger alldeles intill staden och från vingårdarna uppe på berget blir man bjuden på en fantastisk utsikt över prick hela Wien. I området finns hur många olika vingårdar som helst som man bara kan traska emellan och vi besökte tre av vingårdarna. Det var verkligen en fin upplevelse - så himla trevligt och så himla mysigt. 
Weingut Wailand. Det här var den första vingården vi besökte och även om jag hade målat upp en fantasi över hur dessa vingårdar skulle se ut, så överträffade den verkligen alla mina förväntningar. Den otroliga utsikten över Wien, den fina möjligheten att sitta bland vinrankorna och den härliga stämningen. Alltså, ååh. <3 Vi bestämde oss för att smaka på tre olika österrikiska viner på varje vingård och här valde vi två vita viner och ett rött vin. 
Mayer am Nussberg. Vi traskade vidare längs med vägen och kom sedan fram till vår andra vingård som såg ut så här! Alla tre vingårdar vi besökte skilde sig ganska mycket från varandra och på denna vingård fick man sitta i solstolar i bergssluttningen samtidigt som man blev bjuden på en himla festlig stämning. Det var faktiskt också mest locals och väldigt lite turister som besökte vingårdarna. Här valde vi två vita viner och ett rosévin. 
Wieninger am Nussberg. Vi fortsatte att traska längs med vägen och kom slutligen fram till vår tredje och sista vingård. Den påminde mer om den första eftersom man även här fick sitta bland vinrankorna, men denna vingård var mycket större. Här valde vi två röda viner och ett vitt vin. Vi skulle ha kunnat stanna kvar hur länge som helst och även besöka fler vingårdar, men tiden tog helt enkelt slut. Påvägen upp till Kahlenberg körde vi även igenom universums mysigaste by, Ginzinger, och där hade vi tänkt stanna påvägen ner tillbaka, men eftersom vi hade det så himla trevligt uppe vid vingårdarna hann vi därmed bara utforska byn genom bussfönstret. Det finns alltså många orsaker till att komma tillbaka hit någon gång! :-) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0