MINA TANKAR DEN SENASTE VECKAN - CORONA EDITION

 
För sisådär en vecka sedan såg vi filmen Contagion. Filmen är egentligen från tjugohundraelva, men på grund av coronaviruset har filmens popularitet blossat upp igen, och då ville vi såklart också se den. Filmen handlar om ett virus som snabbt sprids över hela världen och tittarna får följa pandemins framfart. Jag tyckte att filmen var himla intressant och den var väldigt fängslande eftersom att filmens virus och coronaviruset har många likheter i till exempel händelseförloppet. Dessutom vimlade filmen av kända skådespelare! Se den! :-)
 
Facetime är verkligen dagens höjdpunkt nuförtiden. Även fast jag är omringad av människor på jobbet, blir det snabbt väldigt ensamt när jag kommer hem. Då är det skönt att familjen bara är ett samtal bort. I fredags pratade jag i telefonen prick hela eftermiddagen och kvällen, haha. Jag facetimeade med mamsen, ringde gulliga momi samt facetimeade med mina systar och lilla sötnosen.
 
När vi flyttade till Åbo såg jag framemot speciellt två saker: Att få gå på isen på Aura Å under vintern, och att få sitta på någon uteservering på en åbåt och sippa på en kall dryck under våren. Well, det blev ju ingen vinter och därmed ingen is på ån och nu stängs alla restauranger ner vilket betyder att uteserveringar också förbjuds. Det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt, haha...
 
 
Precis som jag har nämnt här i bloggen tidigare, så brukar vi veckohandla och det betyder att jag inte besöker mataffären så ofta. Men de senaste två veckorna har jag ändå blivit så jävla (ursäkta) arg de gånger jag har varit och handlat mat. Det verkar ju som om i n g e n, oavsett ålder, följer de direktiv angående social distansering som vi har fått? Medan jag kryssar bland gångarna i affären för att undvika alla andra människor undrar jag bara en sak: Hur SVÅRT kan det vara att hålla avstånd???
 
De senaste dagarna har jag märkt att min förvirring angående coronaviruset har övergått till ilska. Jag skyller verkligen allt på viruset och blir så himla arg över att prick allt ska bli påverkat av corona, dessutom mest negativt. Jag vet att detta bara är en period och att det kommer att gå över, men det känns bara som om viruset förstör så mycket nu.. 
 
När detta kaos är över skall jag verkligen inte ta något förgivet här i livet. Inte ens vardagliga saker. Att kunna resa när som helst och vart som helst, att få träffa vänner och familj, att njuta av café- och restaurangbesök, att ströva runt på stan, att ha ett jobb att gå till och att inte behöva vara orolig för att bli sjuk. Jag looovar att uppskatta allting mycket mer!!
 
 
Jag vet faktiskt inte om jag någonsin har skrivit det här, men jag har astma och hör därför till riskgruppen i denna coronakris. Även fast jag har haft astma ända sedan jag var liten, har jag på något sätt svårt att identifiera mig som någon som tillhör riskgruppen? Jag glömmer helt enkelt bort det ibland. Att jag lixom borde vara mer försiktig än många andra, menar jag. 
 
För att förhindra spridningen av corona stängdes gränserna till Nyland och jag är bara så såå tacksam för att jag fick en ljuvlig dag i huvudstaden precis innan allt eskalerade. Nu hoppas jag bara att det inte dröjer allt för länge förrän jag får besöka min älskade stad och mina fina vänner igen. <3
 
Eftersom att vi blir överösta med coronainformation och -diskussioner vart vi än vänder oss och jag dessutom vill att min blogg ska sprida glädje som vanligt, känner jag att jag mest vill fortsätta skriva mina normala inlägg här - men ändå väva in några enstaka coronainlägg. När vi nu lever i denna historiska tid kan jag väl ändå inte utelämna det helt, tänker jag. Jag tycker ändå att detta känns som en bra blandning och ett bra upplägg!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0