NÅGRA RANDOM BILDER FRÅN PORTUGAL

Jag flög till och från Porto, och tillbringade alltså första och sista dagen där. Dessa fotografier knäppte jag precis innan vi skulle landa. Mellan Porto och Lissabon åkte jag sedan tåg, viket gjorde att jag verkligen fick se väldigt mycket av Portugal! 
Ååh, Pastéis de Nata. <3 Detta är en portugisisk bakelse bestående av smördeg och vaniljkräm och de är magiskt goda!! Vi hittade ett café vid namn Manteigaria inne på matmarknaden TimeOut Market som gjorde de allra godaste bakelserna. Först köpte vi bara med oss två stycken, men efter att vi hade smakat på dem återvände vi snabbt för att köpa ytterligare sex (!!) stycken, haha. :-) 
Bills föräldrar hyrde en lägenhet i Lissabon och detta var vår utsikt från takterrassen! Det fanns ingen hiss i huset, så det var ett himla träningspass varje gång vi skulle ta trapporna upp till lägenheten, haha. Träningspass avverkade vi dock mest hela tiden, eftersom hela Lissabon bara består av branta upp- och nedförsbackar samt långa trappor. 
Min första kväll i Lissabon åt vi middag tillsammans med Ricks familj som faktiskt råkade vara i Lissabon samtidigt som oss! Rick är från Nederländerna och honom lärde vi känna i och med att han spelade fotboll på Åland ifjol, och nu har han blivit en nära familjevän. <3 Middagen i Lissabon var verkligen himla himla trevlig och vi satt kvar tills restaurangen stängde. 
En lunch with a view. Det var verkligen alldeles underbart att få sitta i solen på uteserveringar och äta igen. Jag njöt så mycket av att solen värmde ansiktet. <3
Två fotografier från första dagen då jag turistade i Porto före jag skulle hoppa på tåget. I Porto fanns det också många färggranna och mönstrade hus, och himla många broar! På första bilden ser ni även två snygga parkeringar, hehe. De parkerade verkligen hur som helst i Portugal och flera gånger såg vi bilar som var parkerade mitt på gatan??
Vi traskade mest runt i stadsdelarna Bairro Alto, Baxia, Chiado och Alfama, men en eftermiddag åkte vi en bit utanför stan och besökte marknaden LX Factory. Marknaden ligger i ett häftigt område och där säljs all möjlig konst. Jag hittade detta ljuvliga blomstånd och blev förälskad direkt! Det ser såå mysigt ut. 

Kommentarer
Postat av: ajlimullersandvik.blogg.se

Okej, vet inte vad jag vill kommentera först så börjar med det enkla: min man är från Åland och min mans bästa kompis är mycket kär i en portugisisk flicka.

I alla fall. Portugal verkar underbart, men just nu, 2 minuter innan kycklingen ska tas ur ugnen, vill jag mest av allt bara ha bakelser och charkbrickor och vin med utsikt ;)

Svar: Tack för din trevliga kommentar! Ja, världen är verkligen liten. Och det är dessutom himla härligt att få upptäcka vår fina värld. :-)
aivilos.blogg.se

2020-02-22 @ 17:14:36
URL: http://ajlimullersandvik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0