VALBORG & FÖRSTA MAJ

Efter bara två jobbdagar stod det plötsligt både valborg och första maj i kalendern, och därmed har vi firat i dagarna två. Det var första vappenfirandet som icke-studerande och därför såg firandet lite annorlunda ut i år. Eller, den största skillanden var att vi förr firade aka festade tre dagar i sträck, medan det nu blev ett lungt firande med en festkväll (som dessutom slutade redan nollnoll trettio eftersom ingen av oss orkade längre), haha! Det kändes som om vi verkligen hade åldrats med mer än ett år. Hur som helst, så hade vi iallafall ett minst lika bra firande ändå. Vi hade det faktiskt riktigt ljuvligt! <3 
På valborgsmässoafton hade vi vappen till ära ordnat maskerad på jobbet och det blev verkligen en så himla rolig jobbdag. När jag fick checka ut mötte jag upp alla vänner och så begav vi oss in till stan för att traditionsenligt delta i mösspåläggningen vid Havis Amanda. Vi viftade med våra studentmössor, skålade i bubbel, tog de traditionsenliga vappenbilderna framför domkyrkan och satte oss sedan på kyrkans trappor och njöt av kvällssolen. Kvällens firande avslutades därefter traditionsenligt med fest hos boysen. Valborg (och första maj) är verkligen en högtid fylld av traditionsenliga roligheter! 
På första maj bjöd jag in hela gänget till en färggrann brunch hemma hos oss! Det serverades mimosa, bubbel, massa frukter, paj, kokosbollar, munkar, örtbatong, ciabatta, färskostar, popcorn och chips. En lite kalasigare brunch, med andra ord. :-) Som ni såg på bilderna ovan, var årets vappenballong en flamingo och den fick såklart hänga med även på brunchen nästa dag! Vi satt och mumsade på allt gott i flera timmar och under tiden slank även några glas mimosa ner.
Vi hade vädret på vår sida och fick njuta av soligt väder båda dagarna! Efter brunchen hoppade vi allihopa på varsin cykel och cyklade iväg till Brunnsparken. Parken hade verkligen förvandlats till ett hav av vita studentmössor och det var alldeles proppfullt med människor, även om parken är väldigt stor. Vi började med att köpa varsin bollaglass (jag tog mintchoklad förstås!) och sedan slog vi oss ner i gräset för att äta dem och lyssna på musik. Det var så härligt! Mot kvällen cyklade vi hem igen och då var det dags att säga adjö till årets firande. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0