BUDAPEST DAG 2

Spadag! Vi valde det stora Szechényibadet och det var perfekt! Allt som allt fanns det aderton olika bassänger, och vi njöt i nästan alla av dem. Vi trivdes dock bäst i de härligt varma källorna utomhus. Ååh, det var alldeles underbart.
Då vi hade spa:at klart traskade vi genom en park, över en bro och förbi ett slott i en fin solnedgång. 
Då kom vi fram till Gundel Etterem. Restaurangens världskända Gundel palacsinta är ett måste när man är i Budapest. Det är pannkakor med valnötskräm och himla mycket varm choklad. Himmelskt gott, alltså!!
På kvällskvisten hade vi bokat bord på en restaurang på andra sidan floden, och då fick vi gå över Kedjebron. Både Slottet och Kedjebron var så fint upplysta.  
Restaurangen då? Déryné. Den bästa och mysigaste restaurangen jag någonsin varit på. Dekorationerna, belysningen, servicen, musiken, atmosfären, maten, sällskapet. ALLT. Ett liveband spelade och vi åt universums största wienerschnizlar. Tio poäng. 
På vägen hemåt igen gick vi över Elisabeth-bron istället. Vi var tvungna att stanna på mitten för att beundra utsikten. Vackra Budapest! 
Innan vi gick tillbaka till hotellet strövade vi runt på gågatan Váci Utca samt på en mysig julmarknad. Det fanns så mycket julbelysning. 
 
BÄSTA DAGEN.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0