BUDAPEST DAG 1

Vi anlände till vårt hotell rätt så sent på söndagskvälllen, då åt vi bara kvällsmat på hotellrummet före vi kröp ner i sängen. Följande morgon vaknade vi upp till strålande sol och ljuvligt väder (vilket vi förresten gjorde prick varje dag, aah!). Vi bestämde oss för att denna dag fick bestå av sightseeing.
Vi promenerade längs med Donau, och vår första destination var en av Budapests alla broar - den kända Kedjebron. På vänstra sidan om bron finns också Slottet i bakgrunden. 
Sedan fortsatte vi vidare längs med floden. Det var så vackert! Precis när vi var påväg till en annan sevärdhet stoppades vi av en annan..
.. Nämligen "skorna", ett minnesmonument vid kajen. Skorna symboliserar alla de judar som blev avrättade vid Donaus stränder. Ett hemskt och sorligt minne, men samtidigt ett fint monument!
Därefter nådde vi fram till den mäktiga Parlamentsbyggnaden. Jisses, den var verkligen såå stor. Och då såg vi bara ena sidan av huset. 
Vi åt brunch samt tog en shoppingrunda i ett shoppingcenter innan vi checkade av den sista sevärdheten för dagen. S:T Stefanbasilikan. Vi borde egentligen ha gått in för att beundra insidan, men vi kände att det räckte med utsidan den här gången. Kvällen blev lugn med middag på en restaurang vid hotellet och filmmys. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0