EXAMENSBRUNCH PÅ MITT HAPPY PLACE

Bättre sent än aldrig! Dagen efter mormors kalas bjöd jag in gänget på examensbrunch för att fira min examen som jag fick redan i vintras. Som den brunchälskare jag är kan jag inte komma på ett bättre firande, och dessutom ägde firandet rum på mitt happy place! Brunchen bestod av hemlagat bröd, fröknäcke, salta muffins, avokadosnittar, croissanter, pålägg, räkröra, ostar, salta kex, våfflor, färska bär, smoothie, chiapudding, fruktfat, kokosbollar, cupcakes, juice, kaffe&te samt gingershots. Dessutom hade jag byggt upp en mimosabar!! Tack snälla mamma för att du hjälpte mig att förverkliga hela min lååånga meny, hehe. <3 Gästerna åt så att nästan allt tog slut och berömde brunchen otroligt mycket, så jag gissar på att vi lyckades väldigt bra. :-)
Här bjuder jag på en bildbomb på nästan hela gänget som firade med mig! Det var både släktingar och vänner. Lilla Lykke och jag matchade såklart dagen till ära. :-) Vädret var verkligen också på vår sida, det var både soligt och varmt! Vi avnjöt brunchen utomhus och åt i flera omgångar. Avslutningsvis drog min duktiga morbror fram gitarren och så sjöng vi allsång för fulla muggar. Ååh min examensbrunch blev verkligen himla lyckad och rolig och jag var så så glad prick hela dagen. <3

MOMI ÅTTIOSEX ÅR

Födelsedagsbarnet & skål i bubbel. <3
Mingel på innergården.
En pussbild i år igen, hehe. :-)
Fotografering med födelsedagsbarnet och gänget.
Mina långa kusiner och min korta momi, haha!
Bus med Lykke & en-åttiosex-års-selfie.
 
Helgerna är mest fyllda av en hel massa kalasande nuförtiden, och nu backar vi tillbaka till min älskade momis födelsedagsfest. Ifjol då hon fyllde jämt ställde hon till med ett himla stort kalas och det blev så roligt och lyckat att hon ville ordna ett likadant i år igen fast hon "bara" fyllde åttiosex. Jag tycker ändå att man i den här åldern nog får fira lika mycket prick varje år. :-)  Vi började i allafall kalaset med att skåla i bubbel för gulliga momi och därefter var det dags för trerätters middag, tävlingar och massa lek med barnen innan vi slutligen avslutade med allsång. Så himla himla roligt!

SOMMAREN SOM INTE ÄR SÅ SOMRIG

Tre bilder från mitt happy place. <3
 
V a r n i n g för ett eventuellt mer dystert inlägg än vanligt, hehe. Kan ni förstå hur höga förväntningar jag har haft och hur mycket jag har längtat till denna sommar efter fjolårets helt MAGISKA sommar? Tyvärr har jag ju fått inse att sommaren nog skämde bort oss otroligt mycket ifjol. I år bjuder sommaren mest på ostadigt, kallt och blåsigt väder - speciellt nu i juli.. Jag vill ju åka båt, spendera massa tid på villan, gå barbent utan att frysa, äta god grillmat eller egenfångad rökt fisk, ligga i en solstol prick hela dagen, ta otaligt många dopp i havet och hänga ute på holmar. Det känns helt enkelt som om jag inte fångar denna sommar tillräckligt bra just för att det känns som att jag gör för lite somriga bravader. Men vädret kan man inte påverka. Ännu är det någon månad kvar av sommaren och jag hoppas verkligen att jag ska få njuta av några fina sommardagar till. <3

DEN ÅRLIGA TAPASKVÄLLEN

En kväll förra veckan hade vi bokat in vår traditionsenliga tapas night med mina pinglor! Vi började med att skåla i rosé medan vi fixade ihop allt småplock. Denna gång bestod vår tapasbricka av löjromspizza, bruschetta, olika sorters kex, frukter, rågknappar, skagenröra, flera olika ostar, dadlar, batong samt charkuterier. Och så några kannor sangria till! Det känns som om vi för varje år satsar lite mer och jag var såå nöjd med uppläggningen nu, hehe! 
Till efterrätt hade jag gjort en somrig pavlova och det blev succé! Vi åt upp prick hela tårtan, haha! Det brukar även alltid tas några eller tusen selfies när vi träffas, men den här gången hade vi så mycket att prata om att det glömdes bort.. Vi får helt enkelt ta igen det när det vankas nästa traditionsenliga matkväll. ;-)

OM EN DAG I VASA

I tisdags åkte jag med mamsen och ungen till Vasa. Vi började med att spana in ungens och hennes pojkväns nya fina lägenhet som de ska flytta in i till hösten. Är speciellt avundsjuk på det himla fina och stora köket!! Hehe. Därefter fortsatte vi till Bistro i Saluhallen för att äta lunch och vi valde alla varsin sallad.
Efteråt gick vi i lite klädaffärer tills det var dags för mig att möta upp min barndomsvän Jennie och kulan (!!). Här kan ni ta en titt på hur vi såg ut för sisådär tio år sedan, haha. Nu väntar Jennie alltså beibis och eftersom jag tyvärr missade hennes babyshower träffades vi över en fika så att jag kunde ge min present och så att vi kunde catcha upp förstås. Vi tillbringade prick hela eftermiddagen på Sweet Vasas soliga uteservering. :-) Det blev såklart mycket beibisprat, men vi hann också babbla på om allt möjligt annat. Jag var verkligen på såå bra humör efteråt!
Slutligen besökte vi den här lilla gullegrisen som inte är lugn en sekund längre. :-) Vi gosade, läste böcker, åt kvällsgröt och busade. Det är så roligt att träffa sötisen oftare nu när jag är i Kristinestad en lite längre tid. Älskade Lykke. <3

OM ETT LYXPROBLEM

Min älskade systerdotter. <3
 
Ååh alltså, jag blir så himla frustrerad över att jag inte alls hinner med bloggen nu på sommaren. Egentligen är det ju ett lyxproblem, eftersom orsaken till det är att jag har så himla många andra roliga bravader att fylla mina dagar med. Men ändå.. Jag ligger efter så sjukt mycket just nu att jag inte vet varifrån jag ska fortsätta, haha! Idag ösregnar det utanför fönstret och jag har noll planer, så jag tänker fånga denna dag genom att ligga i sängen och försöka få ordning på några inlägg. Vi hörs lite senare! :-)

FRÅN MITT HAPPY PLACE

Hälsningar från Kristinestad och mitt happy place! <3 Jag har varit här redan några dagar och dessa bilder här ovanför är tagna en morgon i början på veckan när havet var spegelblankt. Det var så lungt och vackert och jag njöt verkligen av att vara tillbaka här.
Samma eftermiddag blev det också en spontan pilkastningsturnering med familjen. Jag som brukar vara bra på att kasta pil var verkligen sjuukt dålig i början, men mot slutet tog jag igen det! ;-) 

SKAGENTOAST & SKALDJURSPLATÅ

Kan det någonsin bli för mycket seafood? Nä. :-) Min sista dag på Åland för denna gång tillbringade jag med gullisen Melina. Vi traskade först till Indigo för att äta lunch och valet föll på varsin skagentoast. Där satt vi länge och åt samt babblade på om allt möjligt. Innan vi kramades hejdå besökte vi också några affärer på gågatan. Mina fantastiska dagar på ön avslutade vi sedan med middag på Brasserie Ångbåtsbryggan med Bills familj. Vi beställde in skaldjursplatåer åt hela familjen och till det valde vi en flaska rosé. Alltså detta kan ju vara det godaste som finns!! De rökta räkorna blev mina favoriter, mums. 

KVÄLLSBAD I JACUZZIN

Några kvällar under förra veckan avslutade vi med ett bad i jacuzzin. Det är verkligen så avkopplande och skönt! Jag tycker dessutom att desto mer bubblor desto bättre, hehe. :-)

BASTUBAD & SKÄRGÅRDSLIV

En underbar kväll. <3
 
En kväll var det dags för date night. Vi hade bokat en strandbastu i Kungsö och köpt med oss lite snacks till en picknick. Den här lilla mysiga strandbastun ligger på ett väldigt härligt ställe och det blev en underbar kväll som vi länge kommer att minnas. <3 När vi anlände började Bill genast värma bastun, medan jag gick och plockade lite blommor till vår picknick. När bastun var uppvärmd varvade vi svettiga bastubad med kalla nakendopp hur länge som helst. Det var så himla himla skönt!! Avslutningsvis dukade jag upp en picknick bestående av salta kex, färskost, kladdkaka, åländska jordgubbar samt somersby ute på klipporna. Tio av tio björkkvastar! 

RSS 2.0