EN PIRRIG PÅSKKÄNSLA

Förra året gick mamsen lite crazy bananas med påskäggsjakten, haha!
 
Alltså, kan ni förstå hur mycket påskfeelis jag har idag!? Har varit alldeles pirrig och glad hela dagen. Jag fick checka ut från praktiken redan fjorton nollnoll och bestämde mig då för att på vägen hem hämta pizza som sen lunch / tidig middag. Mums! Nu ska jag packa och sedan bege mig till stan och hoppa på bussen. Möter sedan upp Bill i Björneborg och därifrån hämtar mamsen och papsen oss. Ååh vad jag så ser framemot att få njuta av solen utomhus, traska omkring i lilla staden, jaga påskägg, umgås med familj och pojkvän, baka en påsktårta samt fira min födelsedag aningen i förväg. GLAD PÅSK! <3

OM EN HELG PÅ ÅLAND

Middag på Kvarter5.
 
Jag fotograferade cirka bara mat denna helg och bilderna här ovanför är från fredagens middag. Vi möttes alla upp på Kvarter5 och några av oss valde deras after work meny. Bordet fylldes med massa små tapasrätter och så ingick det dessutom valfri dryck. Så himla gott! 
 
Vad annat bjöd Åland på då? Solsken, söndagszumba, våriga promenader, nya upptäckter runtom ön, hemgjord afternoon tea, fot- och handassage, två födelsedagsfiranden, bastubadande och myskvällar. Ungefär så. 

VART TAR DAGARNA VÄGEN?

Veckans våriga blommor. <3
 
Hej där! När tiden inte räcker till, hörni.. De senaste veckorna har jag haft fullt upp från morgon till kväll och det känns som om jag ändå inte hinner med allt jag vill eller behöver göra. Känner mig konstigt stressad, men vet inte vad jag ska göra åt det. Jobbig känsla. Iallafall. Dagarna på Åland gick som vanligt alldeles för fort och nu är jag tillbaka hemma i Helsingfors, men bara för några dagar. I slutet på veckan vankas det ju nämligen påskfirande så! Jag ville nog bara kika in och skriva några rader innan jag avrundar dagen och kryper ner i sängen. Vi hörs snart igen! PUSS.

FRAMME PÅ ÖN

Såhär fint var det när båten lämnade Helsingfors igår!
 
Hej. :-) Efter en smidig båtresa fick jag imorse runt nollfem nollnoll krypa ner i sängen rakt i min älsklings famn. Kanske den bästa känslan någonsin. Det var alldeles för längesedan vi sågs så nu ska jag pussa sönder honom hela helgen. <3 Bara Bill slutar praktiken för idag så ska vi luncha och därefter tänkte jag ta med mig både honom och Gin-hunden ut på äventyr i det fina vädret. Ikväll ska vi ut och äta med hela familjen och därefter hoppas jag att de andra också vill se premiären av Let´s Dance. Med andra ord väntar ännu en alldeles ljuvlig fredag! Jag önskar er alla en fin helg. Puss! 

SUSHIDEJT & OM ATT BO I EN KAPPSÄCK

Sushi är så himla gott!
 
Början på denna vecka har helt och hållet gått åt till praktiken, men idag när jag slutade mötte jag upp bästa Jens i stan. Vi hade bokat in en sushidejt och gick till Konnichiwa. Det bästa med Helsingfors angående restauranger är absolut att det finns så himla många valmöjligheter och att man alltid kan testa på ett nytt ställe! Vi valde iallafall deras buffé och åt som vanligt alldeles för mycket, haha! Vi blev påminda om hur sjukt mätta vi blev efter vår förra sushidejt och denna gång var det faktiskt ännu värre. Matkoma deluxe. Det var faktiskt så illa att vi fick sitta kvar och babbla på hur länge som helst efteråt för att slutligen orka vidare. Verkligen så typiskt oss! Men det är sådant man får stå ut med när sushi är så gott. ;-)
 
Väl hemma igen har jag fixat och städat i lägenheten. Hade inte ens hunnit packa upp min väska från Kstad, så nu tog jag också itu med det samtidigt som jag packade ner nya saker. Packa upp och packa ner. Jag fick nämligen en lucka i praktiken och bokade en resa till Åland. Så imorgon när jag får checka ut hoppar jag direkt på båten till ön och så tänker jag tillbringa en förlängd helg där. Det ska bli så himla härligt!

FRUKOST HELA DAGEN & THE PERFECT MATCH

Alltså hur kan man ens bli såhär glad av en frukost? Så himla färggrann, och framförallt himmelskt god! Vi bestämde oss faktiskt för att ha recept ur Melinas nya frukostbok som grund och därefter satte vi vår egen touch på allting. Blåbärssmoothie med chiapudding och toppings, avokadotoast med äggröra och cheddar samt juice, kiwi och minitomater på sidan om. Vi fixade och åt i flera timmar! Häromdagen fick jag höra att vi två måste vara the perfect match. Vi båda älskar att fixa ihop fina maträtter samt att resa och sedan knäpper vi sisådär elvatusen fotografier, hehe. :-) 

SÖNDAGSFRUKOST & STOCKWOMANN

Kan det bli mera ikoniskt än spårvagnar och Stockwomann?
 
Godkväll! Min söndag har varit så härlig. Melina och jag började dagen med att återigen trolla ihop en drömfrukost och umgås i flera timmar. Senare på eftermiddagen åkte jag in till stan för några ärenden. Där var redan all snö försvunnen och solen sken från klarblå himmel. Åh, så mycket vårkänslor!! Jag tycker också att Stockmanns nya kampanj är hur cool som helst, varuhuset har nämligen förvandlats till Stockwomann. Med musik i öronen log jag hela vägen när jag traskade hem igen. På kvällskvisten har jag skypat med mitt hjärta samt planerat resor. Nu ska jag snart krypa ner i sängen - imorgon fortsätter jag praktiken här i huvudstaden och alarmet ringer omänskligt tidigt.. Natinati. <3

ETT INLÄGG INNEHÅLLANDE ALLT

Hej. :-) Isbilderna är tillbaka, hehe! Vi får se om det eventuellt är de sista för denna vinter. Jag är så tacksam över att vintern har varit den bästa på väldigt länge och att jag kunnat njuta av utflykter och promenader på isen så mycket som jag gjort. Fantastiskt! Idag gick jag en promenad på isen med mamsen och ungen. Min hemstad är verkligen så fin! När vi kom hem igen satte vi oss på terrassen i solen och det var så skönt när solen värmde hela ansiktet. Snart är nog våren här också. <3 Detta var även avslutet på veckan hemhemma, men den har verkligen varit bra. Jag har checkat av en praktikvecka som barnfysioterapeut, umgåtts med mina bästisar extra mycket, hängt med älskade mormor en kväll, tänt ljus vid saknade morfars grav på hans födelsedag, gått sköna promenader, fått testköra med den nyblivna chaffisen aka ungen och såklart njutit av mycket familjetid.
Nu sitter jag på bussen ner till huvudstaden igen. Denna gång känns det faktiskt lite tråkigt, eftersom jag ungefär är noll procent taggad på att bo ensam. Överväger att snart kidnappa tillbaka Bill från Åland. ;-) Jag återvänder dock redan efter sisådär två veckor, eftersom Bill ville fira påsk i Kristinestad och jag tyckte det lät som en perfekt idé! Iallafall. I bussen sysselsätter jag mig med Wahlgrens Värld, kanske härligaste programmet någonsin? Jag hade sparat några avsnitt så att resan skulle gå snabbare. Under avsnittet från Dubai blev jag såå sugen på att åka på en tjejresa med pinglorna. Det skulle ju vara himla ljuvligt! Haha, nu har jag verkligen babblat på om allt och inget alldeles för länge, så nu ska jag fortsätta med att räkna ner kilometrarna. Hoppas ni gör något roligare än att sitta på en buss denna lördagkväll. Puss! 

ÄNTLIGEN FREDAG

Fredagsfeelis med ungen. <3
 
Idag har fredagsfeelisen varit himla bubblig! Ungen och jag firade in helgen med snapchat och lekte med alla roliga filter, vilket ni kan se, hehe. Ikväll har vi sedan haft spelkväll här hemma och nu har vi just bänkat oss i soffan framför finalen av Talang. Härliga fredag. 

OM EN RENOVERING AV BLOGGEN

Hej finisar! Ni som råkade klicka er in här igårkväll kanske möttes av lite kaos och en fin hälsning. Det var nämligen så att Jannica påbörjade projektet renovera-aivilos-blogg. Än så länge är det bara småsaker som förändrats, men jag är redan himla nöjd (även om mitt perfektionisthjärta gråter eftersom förändringarna inte går att anpassas till tidigare inlägg..). Jannica är iallafall jätteduktig med sånt här och mycket nördigare än mig, hehe. Förutom att fixa på bloggen gjorde vi egentligen inget speciellt. Ändå hade vi en himla trevlig kväll och jag uppskattade verkligen det vanliga vardagshänget med pinglorna, eftersom det aldrig blir av nuförtiden. Jag skulle gärna packa ner alla gullisar och ta med dem till Helsingfors. <3 Pusshej. 

PRAKTIKSNACK & FINBESÖK

Hej där! Se så vackert det var utanför mitt fönster imorse! Det är så mycket lättare att stiga upp till praktiken när det nuförtiden är ljust ute hur tidigt som helst. :-) På tal om praktik, så har jag haft det så bra de senaste dagarna. Det är ändå full rulle hela tiden och dessutom har vi mycket vattenterapi vilket gör en extra mör i kroppen, så jag har verkligen varit såå trött på kvällarna. Ikväll ska jag dock få besök av Jannica och Elin och det ser jag framemot. Nu är flickorna faktiskt här vilken minut som helst, så det får bli ett kort inlägg idag. PUSS.

RESTAURANGBESÖK MED MAMSEN & MELLOKVÄLL MED BÄSTISAR

När vi var i Vasa tog jag givetvis med mig mamsen till den relativt nya restaurangen Venn. Vi beställde in lax- och flodkräftsplatta samt ostplanka för att dela på allt och dessutom valde jag en av deras mocktails. Allting var himla gott och fint för både ögon och mun. Dit går jag gärna igen, till exempel på en after work. :-) Efter att vi hade avnjutit den sena lunchen / tidiga middagen begav vi oss vidare för att se på ungens truppuppvisning.
På vägen hem igen hörde både Elin och Sandra av sig och slutligen bjöd Sandra över oss på mellokväll. Vi laddade upp med popcorn, kokosbollar och allt annat gott man kan tänka sig och bänkade oss framför tv:n. För att göra tävlingen lite roligare gav vi egna poäng för text, melodi och sceneffekter åt varje framträdande och därefter rangordnade vi bidragen. Det var inte många som nådde höga poäng, men vi var nöjda med Benjamin och dance you off som vinnare! Elin hade ju dessutom övat in hans dans, haha! När Melodifestivalen var avgjord fortsatte vi med att prata ikapp om våra liv och inte före runt klockan två avrundade vi kvällen. Finaste pinglorna. <3

EN LISTA OM DEN SENASTE VECKAN

Crazy cactus lady
 
En dröm jag drömde under veckan?
Jag brukar faktiskt drömma mycket, men jag kommer sällan ihåg vad jag drömt när jag väl vaknar. En natt förra veckan drömde jag dock att jag hade förlorat mina snapstreaks, haha! Det där är ju ett heltidsjobb.. Sände iväg en snap direkt jag vaknade.
 
Veckans godaste mat?
Det var nog middagen jag åt på Virgin Oil, mums!
 
Något som gjorde mig glad i veckan?
Jens ringde spontant och frågade om vi skulle gå på sushidejt, det gjorde mig glad!

 

Veckans klädesplagg?
Min gröna mjukisdräkt. Jag har typ bott i den när vi skrivit examensarbete.

 

Vem hängde jag med den senaste veckan?
Evelina hängde jag ju med sisådär tjugofyrasju, men förutom henne så Jennie, Melina, Sandra, Elin och familjen. 

 

Ett bra inköp jag gjorde under veckan?
Alltså jag vet faktiskt inte om jag ens köpte något? Pass.

 

Veckans bästa beslut?
Att åka bil med papsen till Kristinestad i fredags, istället för att ta bussen på söndag.

 

Ett projekt jag höll på med under veckan?
Vi försökte skriva klart vårt examensarbete så långt som möjligt före våra praktiker började, så det känns som om vi inte gjorde något annat än skrev förra veckan. En dag skrev vi tio (!!) timmar i sträck.

 

Veckans längtan:
Min älskade Bill. <3 Hatar verkligen att vara ifrån honom.

 

Ett mål som uppfylldes senaste veckan?
Det var ett jäkla tjat om examensarbetet nu, men vårt mål med att skriva klart resultatdelen nåddes och jag är så HIMLA stolt över oss. 

 

Beskriv en vanlig dag under veckan?
Alarmet ringde nollåtta trettio och nollnio nollnoll plingade Evelina på dörren. Därefter bestod dagen av skriva lunch skriva middag skriva. På kvällen umgicks jag med någon vän och innan jag somnade ringde jag Bill. Typ så. 

 

Hur var helgen denna vecka?
Helgen var lugn, men fylld med mycket program. En bra mix, helt enkelt. Ska berätta lite mer om lördagen senare.

 

Veckans sämsta?
Att jag inte kunde åka på hyllningskonserten i Ekenäs kvinnodagen till ära.

 

Vem pratade du i telefon med under veckan?
Mamma, pappa, Bill, Jens, Elin och min handledare för praktiken. Wow, detta måste verkligen vara rekord, med vänliga hälsningar samtalsfobikern.

 

Veckans färg?
Vit eller sammetsgrön. Vit för att det började snöa igen och sammetsgrön för att jag älskar det, hehe.

 

Veckans favorithändelse?
Att jag fick träffa mina bästisar efter allt för länge igen.

 

Något som stressade dig under veckan?
Att jag inte vet var jag ska befinna mig i sommar..

 

Vad lärde jag mig av den senaste veckan?
Cheesy but true: hard work pays off. Något mer kreativt kommer jag faktiskt inte på. 


OM ATT VARA HEMHEMMA

Med Hedda-hunden senast jag var på besök. <3
 
Godmorgon på er! Jag och Evelina följde med papsen till Pampas igår så nu är jag alltså hemhemma. Jag har praktik här nästa vecka så jag stannar alltså en hel vecka, vilket känns roligt med tanke på att det bara blev en snabbvisit förra gången. Resan hit tog rätt så länge på grund av dåligt före, men vi sysselsatte oss med quizkampen. Väl hemma fick jag gå i en skön bastu innan papsen fixade ihop varma smörgåsar och mamsen sen bäddade ner mig med en filt. Känns härligt att vara här och bli lite uppassad, hehe. <3 Nu ska jag snart åka iväg till Vasa med mamma. En matupplevelse, en dansuppvisning och en hund står på schemat. Hoppas ni får en fin helg! PUSS.

EN PAPPA-DOTTER-KVÄLL

Igår kom papsen på besök till Helsingfors eftersom att han hade några jobbprojekt här. På kvällskvisten åkte vi in till stan för middag. Vi traskade iväg till Virgin Oil och denna middagsupplevelse var verkligen såå bra! Inredningen var himla mysig och jag testade på en ny god cidersort med rosésmak. Sedan beställde jag in grillad lax med risotto, hummersås och kräftstjärtar - det var det godaste jag ätit på väldigt länge! Verkligen himmelskt. Pappa var också imponerad av sin maträtt. Kvinnodagen till ära bjöd huset dessutom på efterrätt! Riktigt nöjda begav vi oss ut i en plötslig snöstorm och när vi kom hem bäddade vi åt pappa i bäddsoffan. Himla trevligt att få ha papsen på sleepover. :-)

EN SPELKVÄLL I KALLIO

På lördagskvällen gjorde jag mig redo för en rolig kväll med mina vänner. Knäppte några snabba selfies innan jag stegade ut genom dörren och gick vidare till grannen.
Direkt jag anlände till Laura och Erica fick jag ett vinglas i handen. Lyx! Sippade på det medan de andra flickorna fixade sig färdigt. Sedan mötte vi upp de andra.
Därefter fortsatte vi vidare till Kallio för att gå till Kipinä och ha spelkväll. Lokalen i sig var inte speciell alls, men jag förälskade mig helt i alla vackra fåtöljer och soffor. Dessutom var själva stället också trevligt med bra musik och stort utbud av sällskapsspel.
Vi beställde in varsitt glas vin eller öl och så valde vi ut vilket spel vi ville spela. Vinnaren blev Rappakalja. Vi modifierade dock reglerna så att de skulle passa oss bättre, hehe. Himla roligt!
Här har ni förresten mitt spelsällskap! Erika har ju tydligen inte fastnat på bild, men vi var ett riktigt toppengäng! Vi spelade tills närmare midnatt och fick oss många goda skratt, men därefter påminde sig gårkvällen och vi åkte hem för att sova. 

OSTBRICKA MED PINGLORNA

I fredags bjöd jag in Jennie, Erika och Laura på ostbricka. Vi plockade fram allt gott man kan tänka sig, så som ostar, frukt, dadlar samt salta kex och så korkade vi både en rödvinsflaska och en skumppaflaska. Jag älskar verkligen att fixa ihop fina upplägg och därefter ska allt såklart dokumenteras innan vännerna blir allt för otåliga. Ni skulle bara veta hur mycket de suckade och skrattade åt mig innan dessa bilder var tagna! Vi satt iallafall i flera timmar och experimenterade fram den absolut bästa smakkombinationen, gjorde party tricks samt lekte en lek som gick ut på att lösa knepiga gåtor. Vid midnatt knackade även Jens på dörren och ville hänga med oss. På något vis hamnade Jens och jag sen slutligen på Werket, haha. Jag hade inte varit där på över ett år, men stället var ju sig likt. Efter några timmar på dansgolvet kände jag ändå att jag hade fyllt årets dos också. ;-) Härlig fredag!

EFTER EN LJUVLIG HELG

En färggrann helgfrukost. <3
 
Hej alla fina! Ville bara kika in och skriva några rader eftersom jag helt kopplat bort datorn de senaste två dagarna. Denna helg har varit en härlig mix av prick allt. Har ätit sena och goda frukostar i sängen, myst runt i badrock allt för länge, tittat på Wahlgrens Värld samt tagit promenader i solen. Ungefär så har mina dagar sett ut. Kvällarna har däremot bjudit på fina vänner, roliga stunder samt ett och annat vinglas. Tänkte berätta mera om både fredags- och lördagskvällen senare. Nu tänker jag avsluta helgen tillsammans med min Jennie. PUSS!

ISPRINSESSA ELLER BAMBI?

Så roligt att skrinna. <3
 
Igår hade vi bestämt oss för att fara och skrinna med Erika. Jag kan inte ens minnas när jag senast skrinnade, det måste ha varit i gymnasiet? Så jag skulle med andra ord ljuga om jag sa att jag inte var lite nervös före, haha. Jag menar, Erika är ju en graciös isprinsessa medan jag verkligen bara är bambi. Det tog ett tag före jag blev van med att stå på skrinnskor igen, men därefter hade Erika skrinnskola åt mig och lärde mig fina konster. Jag gjorde så många piruetter att jag slutligen var tvungen att avbryta för att jag mådde så dåligt, haha! Innan vi avslutade skrinningen var jag ändå kanske lite mer isprinsessa än bambi. :-) Åh, det var verkligen så himla roligt! Jag var så glad efteråt att jag gav min duktiga lärare en stor kram. <3 Jag var hemma igen någon gång efter aderton nollnoll och det var fortfarande ljust ute, vilket ju också var helt ljuvligt!
 
Lite senare på kvällskvisten hörde jag av mig till Jennie och fick som svar: "Ska bara äta upp maten och så kommer jag ner". Älskar att bo i samma höghus! Jennie är mest på vift nu när det är skidsäsong så jag saknar henne så mycket när hon inte är här. Det var skönt att bara prata i flera timmar. 

EN KVÄLL MED MIDDAG & BIO

Igår på eftermiddagen mötte jag upp Melina i stan och därefter hade vi en hel kväll tillsammans. Jag är verkligen så glad att vi hittat varandra, vi har alltid så himla roligt! Först traskade vi iväg till den australienska puben Woolshed för middag. Jag valde biff och bernaisesås medan Melina ville ha en burgare. De hade dessutom erbjudande på sparkling wine så självklart tog vi varsitt glas bubbel också. ;-) Iallafall. Maten var god, men inget extra. Efter att vi i några timmar hade diskutera om dejter, framtiden, mat, resor och jobb förflyttade vi oss vidare till biosalongen. Där bänkade vi oss framför Fifty Shades Freed. Även fast alla dessa filmer fått dålig kritik, måste jag ändå säga att jag gillade denna och den är helt klart den bästa av alla tre. Kvällen var ett himla bra avslut på en fantastisk månad! 

RSS 2.0