LÖRDAGSFEST

Efter att vi hade slöat i Soffans säng cirka hela lördagen, bestämde vi (som inte mådde för dåligt, hehe) oss för att det visst skulle bli utgång igen. När jag hade lockat Maddes hår, min klädkris var över och vi hade handlat alkohol var vi äntligen redo. Vi hoppade på spårvagnen till Bill där pojkarna redan befann sig och där förfestade vi med skumppa, ölspel och feelismusik. Därefter drog vi vidare till aussie club och - försökte iallafall - dansa loss i trängseln. Efter att vi hade missat att hoppa av bussen påvägen hem, haha, stupade jag sedan efter en lång promenad i sängen och somnade bums. 

INFLYTTNINGSFEST & BACK TO CW

Hemma hos Soffan och Madde.
På werket.
 
Ett skepp kommer lastat med en hel drös med bilder från fredagens bravader. Och eftersom jag har såhär mycket bilder att bjuda på, så får de lixom tala för sig själva. Himla sjukt rolig kväll! 

TGIF

FREDAG! Bestämde mig för att inte gå till skolan idag, så tog en ledig dag istället. Nu är jag iallafall redo för att skutta upp till fjärde våningen för inflyttningsfest hos Soffan och Madde och därefter följer Back to CW på werket. Som jag har saknat werket! Hehe. Nämen, trevlig helg på er finisar! PUSS.

TRE OCH FYRTIO-FUCKING-EN

Jag har aldrig lärt mig att dyka ordentligt, varken djupt eller långt. Jag har aldrig kunnat dyka utan att hålla för näsan eller utan att ha ögonen stängda. Och jag har aldrig tyckt speciellt mycket om att vara under vattnet. Främst kanske för att jag framförallt aldrig har varit bra på det. Så fick vi möjligheten att via skolan gå en badvaktsutbildning, och eftersom jag inte är sen på att anta utmaningar så anmälde jag mig. För att klara utbildningen ska man bland annat göra ett simtest där man ska simma, dyka och rädda inom loppet av högst tre minuter och fyrtio sekunder. Vilken ångest det här testet har gett mig, alltså. Men eftersom jag är så förbaskat bestämd och envis kunde jag ju inte ge upp, så istället började jag öva öva och öva. Idag var testdagen här och jag hade lärt mig att dyka längre än jag någonsin kunnat tänka mig samt dyka ner till botten för att plocka upp föremål  - med öppna ögon och utan att hålla för näsan. SÅ mycket framsteg, och jag var faktiskt riktigt stolt över mig själv. Nå, jag klarade alltså av alla moment i testet, men tiden stannade på tre och fyrtioen. TRE OCH FYRTIOEN!! Förstår ni att jag var en sekund ifrån? En jävla (ursäkta) sekund ifrån att klara testet. Jävla jävla (ursäkta igen) simtest.
 
Nu är jag så besviken och ledsen att jag bara vill gråta. Resten av dagen tänker jag tröstäta godis framför netflix och så ska jag invänta bästaste sällskapet som förhoppningsvis får mig på bättre humör.

OM TVÅ VARDAGAR

En gammal bild på mig och bästa Jennie min får kompensera för bildbristen.
 
Hejsan! :-) Jag tänkte att eftersom ni inte fått höra något om min vardag på typ evigheter, så ska jag nu bjuda på ett två-dagar-i-detalj-inlägg. Tisdagens skoldag bestod endast av en finskalektion och eftersom denhär kursen är cirka den tråkigaste jag någonsin har haft, så sysselsatte Jens och jag oss med annat. Vi var ute på roadtrip med google maps street view och hann besöka allt från Sibbo, Kristinestad, Helsingfors och Hangö till Kronoby, Åland, Vasa, Sydney och Rovaniemi innan vi slutade, haha. Så mycket roligare än finska mötesprotokoll, lixom. Kvällen tillbringade jag med Jennie. Det blev upptäcksfärd i höghuset följt av glasskalas hos mig. Något mera märkvärdigt bestod dagen nog inte av. Så till onsdagens bravader. Dagens återigen enda föreläsning var hälsopromotion och direkt efteråt plaskade/halkade (ja, i och med de plötsliga plusgraderna består vägarna nuförtiden av antingen hal is eller stora vattenpölar) Jennie och jag iväg till simhallen för att spendera några timmar där. På kvällskvisten gick jag sedan över till Jens och Arthur där Bill också befann sig och då sydde boysen och jag halarmärken samt spelade zombie-tvspel (...). Det var det. Pusshej! 

BACK TO BUSINESS

Förfest hos Bill.
Back to business på Tiger.
 
Såhär inleddes studielivet igen efter jullovet, och det inleddes då ordentligt. Vi kan ha haft roligaste utgången på länge och dessa människor är verkligen guld! 

ETT TISDAGSINLÄGG

Hej där! :-) Det verkar lite som om min bloggmotivation har gått i ide, och den är inte den enda, utan även skolmotivationen och all annan motivation är nuförtiden begravd under den himla stora snömängden som dalat ner över huvudstaden. Men det kanske inte är så konstigt. Jag kan ju nog tycka att vintern kan vara härlig ibland då den visar sig från sin bästa sida, men sådär påriktigt så är den nog överlag så hemskt deprimerande ändå. Nu längtar jag bort från Finland och söker resor typ prick varenda dag. Nåja. Annars händer det faktiskt inte så mycket för tillfället. Jag har två lugna myshelger bakom mig, en söndag bjöd jag gullisarna på nygräddade scones och te, några kvällar har vi tillbringat i simhallen, i onsdags var det dags för back to business och det betyder givetvis att studielivet inleddes pånytt, har ätit årets första fastlagsbullor och en solig dag tog vi en uppfriskande promenad på isen. Ungefär så. Från och med nu ska jag försöka få lite mera liv i bloggen (och mig själv). PUSS. 

OM EN BÖRJAN PÅ EN VÅRTERMIN I HUVUDSTADEN

Fredagen för två veckor sedan tyckte jag det var dags för att åka tillbaka till Helsingfors igen. Vi packade bilen full med mina saker (man kan ju undra varifrån allt kom?) och sedan skjutsade min hjälte till pappa ner mig i ett hemskt snöoväder. Väl framme gick vi på restaurang där jag blev bjuden på middag och därefter storhandlade vi mat åt mig. Slutligen fick jag hjälp med att ställa i ordning lägenheten innan pappa påbörjade den långa hemresan och jag lämnade kvar, väldigt tacksam för prick allting. Bästa pappa. 
Under helgen som gick skötte jag ärenden, storstädade lägenheten, agerade världens snällaste lillasyster, hade filmkväll med boysen samt tog det lugnt de sista jullovsdagarna. Och innan söndagen var slut hade alla återvänt och hela helsingforsfamiljen var komplett igen. ♥  
På måndagen kickade vi igång skolan igen och det blev ett himla stort kramkalas. Det var så roligt att se alla igen. Men det bästa med den här vårterminen är inte bara att jag får studera med alla underbara vänner, utan även att tre av dem nu är mina grannar! Denna dag var det då även flyttdag, vilket innebär att Jennie, Soffan och Madde nu bor i samma höghus som mig. Alltså ååh, det kan ju vara det allra härligaste. På kvällen skålade vi i skumppa för att fira och det kändes som om det inte kunde ha börjat bättre. 

GOTT NYTT ÅR 2016


VINTER, FAMILJ, VÄNNER & NETFLIX

Kanonviken.
 
När bloggen stått tom alldeles för länge och jag börjar få hot om att uppdatera av mina vänner - skämt åsido haha - så kanske det är dags för en catch up iallafall. Så here we go. Sista dagen på tjugohundrafemton tillbringades på jobbet, och första dagen på tjugohundrasexton bestod av soffläge samt pizza. Nyåret firades in med trerätters middag, champagne och raketer. Under mellandagarna prickade vi in en shoppingdag och då ägde också en spontan kusinlunch rum. En tisdag drog vi till Vasa och jag fick äntligen förenas med världens bästa Ollis efter en spännande hockeymatch där Finland tog hem guldet. F.e.e.l.i.s. Förövrigt har jullovet gått åt till att umgås med familj och vänner samt till otaligt många timmar framför Netflix. Har konstaterat att hur efterlängtade lediga och slöa dagar med inga måste än är, så är det ju faktiskt hemskt tråkigt när de väl är här. Jag är för rastlös. Slutligen bestämde sig vinter för att komma också, sådär riktigt påriktigt, med himla mycket snö och temperaturer nere vid minus tjugofem. Brrr. Och sen var jullovet slut. 

RSS 2.0