SANNINGEN OM MIDSOMMAREN & STUGLIV

Som avslutning på midsommarhelgen bjuder jag på dessa två bilder! Stickade tröjor, yllesockor och alldeles för stora sandaler. Som en kontrast till alla fina midsommarbilder en sanning om hur slutet av midsommarafton såg ut. Tänk er de föregående och dessa bilder lite som instagram vs reality, haha! 
 
Jag har verkligen inte gjort något annat än att jobba jobba jobba denna vecka. Därför har jag längtat extra mycket till helgen, eftersom jag får vara ledig och dessutom har ett himla trevligt äventyr inplanerat. Vi är ett tjejgäng som för tillfället är påväg ut till landet för att tillbringa helgen på Erikas stuga. Det ska bli så mysigt och roligt att jag är alldeles pirrig. <3 Uppdaterar er såklart när vi är hemma igen. PUSS.

MIDSOMMARSÖNDAGEN

Söndagen var magiskt underbar! Vädret bjöd på solsken och dagen bjöd på härliga bravader. Vi åt frukost ute på terrassen och spelade sällskapsspel innan vi hoppade i båten och äntligen åkte på min första båttur för i sommar. SOM jag hade längtat. Vi åkte ut till Järsö, vilket vi gör cirka minst en gång varje gång jag är på Åland. :-)
Alltså ååh, se på det här!! <3 När vi steg i land på Järsö traskade vi iväg till Stickstugan för att fika. Där bjöds det som ni ser på så himla idylliska, mysiga och vackra miljöer samt goda tårtor. Jag älskade varje litet hörn av stället. Tänk så mycket tid och kärlek som ligger bakom detta!
På kvällen åt vi hela familjen middag på ÅSS. Det var så fint att sitta på uteserveringen och blicka ut över båtarna! Jag valde en räksmörgås som var himla god! När vi hade avslutat middagen gick jag ner till bryggan och efter en liten stund kom saknade Melina och hennes föräldrar efter mig med båten. Vi åkte först hem till dem där jag fick en rundtur i deras vackra hem och sedan fortsatte vi vidare till Ångbåtsbryggan för att sitta på terrassen och prata ikapp om livet. Vilken dag!

OM MIDSOMMARLÖRDAGEN

På lördagsmorgonen var vi aningen tröttare än vanligt, men vi var ändå rätt snabba med att cykla tillbaka cyklarna vi hade lånat under natten. Bill påstod att det verkligen inte var bra för hälsan, haha! ;-) Senare åkte vi ner till havet och en strandbastu som mina svärföräldrar hade hyrt. Det blev dock ingen midsommarbastu för vår del, men det var ändå mysigt att hänga där och hålla dem sällskap. 
Efter middagen, som bestod av välbehövlig nachos, begav vi oss ut för att spana in midsommarstänger runtom Åland. De var alla himla fina, och vilken härlig tradition sen då!
Fina Malin tillbringar sin sommar på Åland så jag fick spendera hela min midsommar med henne också. <3  På kvällen hoppade vi över utgång och prioriterade en lugn myskväll istället. Jag orkar verkligen inte två dagar i rad längre, haha! Vi traskade iallafall först runt i stan och längs med bryggorna vid vattnet och därefter åkte vi hem till Malin för att mumsa i oss kladdkaka med hallon och vaniljsås. Mer än så behövs det inte.

OM MIDSOMMARAFTON

En himla mix av bilder från midsommarafton! Vi började firandet hemma hos Bills familj med midsommarlunch för släkt och vänner. Det serverades laxsallad, sill, nypotatis, grillad melon och jordgubbstårta. Mums. På eftermiddagen förflyttade vi oss till Linus och fortsatte firandet där med ett himla toppengäng. :-) Vi grillade och åt en midsommarmiddag, spelade spännande matcher beerpong, (flickorna) knäppte massvis med bilder, snapsade och skålade hit och dit, myste på glasverandan samt fuldansade oss svettiga flera timmar i sträck. Jag har sjukt många bilder från dansshowen, men de kan jag tyvärr verkligen inte visa, haha! Jag har iallafall inte haft så roligt eller skrattat så mycket på evigheter. Mitt i natten någongång tackade vi för oss och cyklade sedan hemåt. Så mysig, så trevlig, så rolig och så ljuvlig midsommarafton. <3 Jag vill bara göra om allt igen och igen!!

MIDSOMMARKRANSEN & MIDSOMMARKLÄNNINGEN

Tänkte börja med att bjuda på hur jag såg ut på midsommarafton! Det ösregnade och cirka alla blommor på hela Åland var slut, men är man envis så kan man trotsa allt och bära sin nya favoritklänning samt binda en midsommarkrans ändå. En midsommar utan klänning eller blomkrans finns lixom inte på kartan, så efter många om och men blev resultatet detta! Älskar både klänningen och kransen, kände mig så somrig och fin. <3

HEJDÅ ÅLAND - HEJ HELSINGFORS

Solnedgången från ett smutsigt båtfönster.
 
Hej på er! Vilken ljuvlig midsommarhelg jag har bakom mig! <3 Ni kan vänta er många inlägg från midsommarfirandet under den kommande veckan. Jag hoppade på nattbåten hem från Åland igårkväll och kom fram till Helsingfors imorse. Det var egentligen meningen att jag skulle åka hem redan på dagen, men jag bokade om båten eftersom jag ville stanna kvar lite längre på paradisön. Knäppte iallafall dessa bilder ovan genom båtfönstret innan jag vinkade av ön och gick och lade mig. Hur som helst, så stannade Bill kvar på Åland och det känns ju såklart himla tråkigt. Jag känner mig ensam i en tom lägenhet för tillfället, men hoppas på att det blir bättre när jag snart får cykla iväg till jobbet och omringas av människor igen. Dessutom är det inte så länge innan jag återvänder till ön! Framför mig har jag endast två veckor jobb kvar och sedan väntar hela fyra (!!) veckor semester. Fast jag trivs himla bra på jobbet har jag nog aldrig längtat såhär mycket efter en ledighet. Då ska jag nämligen äntligen få njuta av sommaren i både Kristinestad och på Åland i en hel månad. DRÖMMEN. <3 Puss!

MINIPAVLOVA & MIDSOMMARPLANER

I tisdags ville vi lyxa till det lite inför middagen. Till huvudrätt hjälptes vi åt att göra wienerschnitzel med klyftpotatis och svampsås och till efterrätt fixade jag ihop minipavlovan med Bills hemgjorda lemon curd. Vi hade också köpt med oss hem sommarens första inhemska jordgubbar. Tycker iallafall att bakelserna blev väldigt fina och somriga! Himmelskt goda var de också. 
 
På tal om sommar, så sitter vi faktiskt i skrivande stund på båten påväg till Åland för att fira midsommar! Så jäkla typiskt dock att vädret vänder inför midsommaren och det har utlovats regn hela helgen.. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen, och det ska som vanligt bli underbart att vara på ön oavsett. <3 Nu ska vi inleda midsommarfirandet och hugga in på buffén! Glad midsommar, gullisar!

OM EN EFTERMIDDAG I ALPROSPARKEN

Som ni redan vet är jag ju helt kär i blommor. Så en eftermiddag begav vi oss på äventyr till Alprosparken, vilket verkligen är en gömd pärla här i Helsingfors. Parken består av otaligt många rhododenron samt azaleor och längs med små trästigar kan man beundra alla fina blommor som omringar en! Kändes som att gå runt i en himla blomjungel! Jag hade dessutom tagit på min t-skjorta med blommor på för att försöka matcha lite, hehe. :-) Dessvärre var vi någon vecka för sent ute då sommaren kom så tidigt i år, så vi missade nog det allra finaste. Nu blommade bara en bråkdel längre. Men om det ändå var såhär ljuvligt där nu, kan jag bara tänka mig hur magiskt vackert där är när allting är i full blom!

OM ETT EXAMENSKALAS

Två utexaminerade företagsekonomer!!
 
På fredagen var jag bjuden på Paulinas och Alexanders gemensamma examensfest. Färska företagsekonomer, hurra! Vi började kvällen med förfest där vi mest drack bål och skrattade, och därefter hade de privatbokat en av våningarna på Heidi´s bier bar. Utgången bjöd på partytricks, gamla godingar och sprakande ölrör. Kvällen blev dock inte alls sen för mig eftersom jag skulle upp i jobb dagen efter, så redan före midnatt cyklade Erika och jag hem på de gula cyklarna. 

EN DRÖMMIG PAELLA

Tänkte att jag måste dela med mig av denna fantastiska middag min mästerkock bjöd på häromdagen. Jag nämnde att jag önskar mig paella och så serverar han detta. Alltså!! Det var verkligen den godaste paella jag någonsin ätit och dessutom såg den ju också så himla fin ut. Vi öppnade även en flaska rött eftersom min enda lediga dag för veckan väntade följande dag. Det finns alltid en orsak till att fira. :-)

BAKISPIZZA & BÅTHAMN

Förra söndagen var en slö dag ute i solen. Jag hade kalasat halva natten och min duktiga älskling hade jobbat natt. På kvällskvisten ryckte vi ändå upp oss och åkte iväg till Presto som bara ligger ett stenkast från oss. Vi beställde in snäppet lyxigare bakispizzor och blev förtjusta i min simpla margarita. Bill är en more is more person när det gäller mat, men denna gång fick han inse att det inte alltid är bäst att addera så många ingredienser som möjligt. ;-)
 
Efter pizzamiddagen åkte vi vidare till Herttonäs och traskade ner till båthamnen. Vi satte oss på klipporna och hade en ljuvlig utsikt över alla båtar. Jag kunde verkligen inte sluta fotografera min favoritmänniska och alla fina båtar. <3 Jag längtar ihjäl mig tills jag ska hälsa på i Kristinestad, för då ska jag bestämt åka båt prick varenda dag!! Fast jag bara fick se på alla båtar denna kväll, blev det hur som helst ännu en fantastiskt mysig sommarkväll!

NÄR ERIKA FYLLDE TJUGOTRE

Ett skepp kommer lastat med glada bilder från lördagens födelsedagsfirande. Erika firade sina tjugotre jordsnurr och bjöd in till ett härligt kalas! Kamerarullen var verkligen full, men många bilder var absolut inte bloggbara. ;-) Prick hela kvällen blev både så rolig och aningen suddig, hehe. Kalaset bjöd på gamla och nya vänner, massvis med fotografering samt dans och sång långt in på natten. Och som ni ser blev drinkglasen en succé. Alltså ååh, jag blir på så bra humör av att se på dessa bilder, de beskriver exakt hur glada vi var och hur roligt vi hade! <3 

EN SOMMAR PÅ CITYCYKLARNA

Såhär rör jag mig i sommar - cyklar runt på de gula citycyklarna. Som jag redan nämnde i förbifarten har jag alltså registrerat mig som stadscyklist för årets cykelsäsong. På grund av att jag faktiskt är lite rädd för att cykla bland eller bli påkörd av alla spårvagnar och bussar här, så köpte jag häromdagen även en cykelhjälm (!!) och därmed samlade jag både lite vuxenpoäng och fick en billig livsförsäkring. Eller okej, måste erkänna att jag också köpte en hjälm för att prick ALLA andra har en, man känner sig faktiskt verkligen ocool utan här i huvudstaden. Ni vet när man förr var för cool för att skida slalom med hjälm och nu ser man bara dum ut utan? Exakt så. Men nu kom jag lite på sidospår, haha!
Förutom att cykla för nöjes skull cyklar jag främst alltså till och från jobbet, eftersom det med buss tar minst fyrtiofem minuter enkel väg, men med cykel bara runt tjugo minuter (obs! cyklar jag riktigt hårt samt har trafikljusen, vinden och nedförsbackarna på min sida är rekordet fjorton minuter!!). Cyklandet ger mig vardagsmotion, frisk luft samt mycket kortare restid, och dessutom jobbar en vän två våningar nedanför mig vilket innebär att jag ibland får cykelsällskap. Bara massvis med plus alltså! Inte ens igår när vädret bjöd på en liten regnskur efter jobbet lockade bussen. :-) Det finns en app där alla cykelturer man gör registreras och hittills har jag redan cyklat över hundratjugo kilometer totalt, heja mig! Men hoppsan, nu fick ni en hel roman om mitt cykeläventyr - varsågoda, hehe!
 
P.S. Handen upp till den som räknat hur många gånger ordet cykel slash cykla förekommer i denna text..

OM EN SKÖN MÅNDAG I STAN

Ytterligare en dag med gemensam ledighet. Vi bestämde oss för att åka in till stan och fånga dagen där, och helt och hållet göra saker vart efter vi kände för det. Först traskade vi bara runt vid Esplanaden och när magarna började kurra slog vi oss ner på Svenska Teaterns färggranna uteservering för att äta lunch. Vi komponerade ihop vår egna sallad och jag valde sparris, lax och fetaost i min - mums. 
Efter lunchen gick vi ner till Salutorget för att först kika på alla försäljare och sedan satte vi oss vid vattnet för att se på båtarna samt njuta av solen i någon timme. Vi blev sugna på något sött och köpte med oss fika innan vi förflyttade oss till Esplanaden igen och hade en mini-picknick på gräsmattan. Jag tyckte inte att lemonaden var god alls, men burkarna var ju fina iallafall, haha! Här hade vi sedan parkhäng resten av dagen och skrattade och pratade. Mysig dag IGEN. <3

OM EN SOMMARDAG PÅ BLÅBÄRSLANDET

En ledig sommardag med mitt hjärta. <3
 
Alltså ååh, vilken ljuvlig dag vi hade i söndags! Både Bill och jag har skiftesarbete just nu, vilket gör att vi ibland jobbar om varandra helt. Därför är det guldvärt när vi faktiskt lyckas pricka in gemensamma lediga dagar och denna dag hade vi planerat att upptäcka Blåbärslandet. Blåbärslandet är en ö och ligger bara ett stenkast från oss och där möts man av natur, hav, klippor och stränder. Vädret utlovade fortfarande sommar och jag längtade såklart flera dagar på förhand.. :-) Denna dag hängde vi iallafall på stranden. Det var verkligen såå varmt att bara ligga och sola så vi fick svalka oss i det iskalla havet flera gånger. Bill hade även köpt med picknick som vi mumsade i oss när vi blev hungriga. Alltså nyp mig, hur underbart kan livet vara egentligen? Kan sommaren fortsätta föralltid och kan alla lediga dagar se ut såhär? Tack.

OM EN FREDAGSMIDDAG PÅ MITT NYA FAVORITSTÄLLE

Såhär på sommaren är området runt Kanalkajen absolut mitt favoritställe i stan. Tegelbyggnaderna är så fina, solen lyser prick hela dagen, hamnen är full av båtar och varje café eller restaurang har en uteservering. I fredags hade vi bokat in en date night på populära Holiday för att fira både sommaren och första juni. Stället är kanske mest känd för sin fantastiska uteservering (älskar den!) och den härliga holiday viben, men vi blev verkligen också så positivt överraskade av middagen. Det fanns så mycket gott på menyn att vi slutligen bestämde oss för att beställa in tre rätter och dela på allting. Sweet potato fries, soft shell crab och king prawns. Vi tyckte allting var himla gott, men var överens om att krabban var m a g i s k. Kanske det godaste jag någonsin ätit! Vi avslutade date nighten med att gå hem längs med kanalen/strandkanten för att titta på alla båtar. En så ljuvlig, rolig och lyckad sommarkväll. Kommer inte ens ihåg när jag senast skrattat så mycket - han gör mig så glad. <3

KÖRSBÄRSBLOMMOR I KÖRSBÄRSPARKEN

Äntligen bjuder jag på bilder från fotograferingen i körsbärsparken, och dessutom en himla bildbomb också! Helsingfors har sitt egna lilla paradis av körsbärsblommor och en dag styrde vi stegen mot körsbärsparken med kameran i handen. Resultatet blev detta (eller egentligen sisådär sexhundra bilder till..) och jag är såå nöjd med bilderna. Erika fotograferade mig och jag fotograferade körsbärsblommorna, hehe. :-) Alltså ååh vad blommor är vackra!!

EN PERFEKT SOMMARDAG VID SJÖN

Sommar. <3
 
Alltså hur kan en vecka gå SÅÅ himla snabbt?? Jag har inte ens hunnit kika in här ju! Jobbet och (framförallt) solen tar upp all min tid just nu. ;-) Hur som helst så hade jag alldeles underbara lediga och soliga dagar i början på veckan! Förutom att Bill flyttade hem tillbaka så återvände även äntligen Jennie till huvustaden, så på tisdagen bestämde vi oss för att åka på äventyr. Vi var på jakt efter sol, vatten och klippor och hamnade slutligen efter lite tips på ett ljuvligt ställe i Sibbo.Vi solade, åt picknick, lyssnade på musik och tog årets första (och andra och tredje) dopp. Jag njöt prick varje sekund prick hela dagen. P e r f e k t. 

RSS 2.0