OM NÄR SVÄRFÖRÄLDRARNA VAR PÅ BESÖK

En mysig ostbricka. <3
 
Våra första gäster i vår nya lägenhet var Bills föräldrar! De kom över en helg och hade med sig både våra sista grejer från flytten samt några nya grejer som jag hade beställt från Åland. :-) Det var så roligt att få visa lägenheten för dem, och med deras hjälp fick vi också ordning på några halvfärdiga projekt. Den runda och tunga (!!) spegeln som ligger på soffan på bilderna här ovan sattes bland annat upp på väggen. På bilderna får ni ju också en liten sneak-peek på en del av vardagsrummet! Iallafall. Under helgen hann vi också med att äta ostbricka, besöka Bills universitet, uppleva ett regnigt Åbo, fika på Café Art, gå i bastun, ha filmkväll samt äta middag på Mex Mex. 

OM EN UTFLYKT TILL RUNSALA

Vad är det bästa med att flytta till en ny stad? Alla nya ställen att upptäcka, förstås. :-) Och det var precis vad vi gjorde en lördag nu i september - åkte på utflykt till ön Runsala. Vi packade ner lite picknick och så körde vi iväg. Efter att först ha kört runt hela ön för att få en överblick, stannade vi till vid detta lugna paradis vid havet. Det var så soligt och härligt väder, kanske sensommarens sista varma dag.
Sedan fortsatte upptäcktsfärden! Vi stannade till vid ett nytt ställe och begav oss ut på en promenad. Vi gick förbi folktomma sandvägar, gamla trähus och hästhagar. På bilden här ovan traskade vi längs en så himla fin och lummig liten väg. 
Livet på landet. Det var så lantligt, idylliskt och mysigt!! 
När vi fortsatte vår promenad mötte vi på dessa sötnosar. De var himla nyfikna och kom snabbt fram till stängslet när vi stannade för att titta på dem. Bill matade dem med gräs och de åt nöjda upp allting. :-)
Vi tog en skön paus när vi kom fram till stranden! Där satte vi oss på klipporna för att äta vår picknick samt se på båtarna som körde förbi. Jag doppade också fötterna i vattnet, men blev inte sugen på att gå och simma, hehe. 
Jag älskar att inreda med vass (eller tuffsisar, som jag kallar dem, haha), så påvägen tillbaka passade jag på att plocka några vasstrån. Jag hade plockat hur mycket som helst redan på villan inför flytten, men jag kände att jag nog behövde liiite till. ;-) Det är verkligen mitt bästa och billigaste inredningstips - tuffsisar är snygga var man än placerar dem! 
Slutligen avslutade vi vår utflykt med att besöka den botaniska trädgården som finns på ön. Eftersom det var sent på säsongen hade många av blommorna utomhus tyvärr redan blommat ut, men det fanns en hel del växter att se på ändå! Och det var vår lilla utflykt. Ser verkligen framemot att göra fler!

VÄLKOMMEN TILL VÅR MYSIGA BALKONG

Den mysiga loungedelen. <3
 
Här kommer första bilderna från lägenheten! Eller, närmare bestämt från vår balkong. Balkongen är som sagt himla stor, så vi har delat in den i en loungedel och en middagsdel och detta är då givetvis loungedelen. Eftersom balkongsäsongen är begränsad i det här landet, var balkongen det första jag började inreda när vi flyttade in. Så att vi skulle hinna njuta av den innan det var försent, alltså! I loungedelen hade jag en vision om en lite bohemisk stil med vitt, filtar, växter, rotting, ljus och massa mys. Rottingmöblerna har jag ärvt av farmor och trädgårdshimlen som jag älskar är faktiskt från IKEA. Växterna har vi också skaffat just för balkongen, men resten av detaljerna har jag plockat ihop från gamla lägenheten. Tycker ändå att jag lyckades himla bra. :-) I loungedelen tänker jag mig långa hemgjorda bruncher, mysiga lässtunder eller sena vinkvällar. Ååh. <3 Ikväll dricker jag dock inte vin på balkongen, utan jag myser i soffan hemma hos mamsen och papsen. Har en helg med massa roligt program framför mig så är riktigt peppad! 

NY STAD, NY LÄGENHET & NYTT JOBB

Vid Aura å!
 
Var ska jag ens börja? Fredagen den tjugotredje augusti tjugohundranitton flyttade jag och min älskling officiellt till Åbo. Men hur gick det till? Jag har alltid varit förtjust i Åbo och då jag ännu gick i gymnasiet sade jag hela tiden att jag ville flytta till just Åbo för att studera. Men så här i efterhand vet vi ju alla att jag hamnade i vår huvudstad och blev förälskad i den också, hehe. :-) Istället var det min målmedvetna, disciplinerade och duktiga pojkvän som bestämde sig för att han ville börja studera psykologi i Åbo och under hela våren pluggade han som ett tok. Psykologiutbildningen är sisådär den allra svåraste linjen att slippa in på och min fantastiska Bill slapp in på första försöket. Jag är så stolt att jag spricker!! Där och då blev det alltså bestämt att vi skulle flytta till Åbo. Jag var faktiskt påväg till Åland och satt i en buss som körde genom Åbo när vi fick glädjebeskedet. Det kändes så himla magiskt!
 
Lägenhetssökandet gick som sagt verkligen förskräckligt dåligt i början, men jag visste att vi skulle hitta en lägenhet som vi båda skulle förälska oss i - och här bor vi nu! I en rätt så nybyggd tvåa i ett härligt område med stort fräscht kök, bastu (!!), gigantisk inglasad balkong och diskmaskin (!!). Ska såklart visa massa bilder från lägenheten. <3 Samma dag som vi flyttade in hade jag också en jobbintervju inbokad, och det visade sig att jag fick jobbet direkt och så började jag jobba måndagen därpå. Haha! Efter en väldigt osäker vår ordnade sig allting plötsligt himla bra, med andra ord. Ny stad, ny lägenhet och nytt jobb. Nästan ett nytt liv. 

EN SOLNEDGÅNG FRÅN HAVET

Jag tänkte avsluta besöket i Kristinestad, och faktiskt hela sommaren, med bilder på en alldeles underbar solnedgång. Så här såg solnedgången ut på villan när jag, mamsen och papsen bestämde oss för att hoppa i båten för att se solnedgången från havet istället. 
Vi åkte först bara runt på havet medan vi väntade på att solen skulle sjunka lite lägre. Ser ni svanen där framför solnedgången? Magiskt!!   
Vi stannade sedan där var havet möter himlen för att se solen gå ner vid horisonten. Jag skulle ha kunnat sitta där i båten och titta hur länge som helst. Det var så vackert! Dessutom var det alldeles vindstilla på havet, så allting blev bara ännu mer fantastiskt. 
Så här fint var det på havet och på himlen påväg tillbaka till land. Vilka färger! Och vilka ljuvliga vågsvall! ÄLSKAR verkligen solnedgångar. Och att åka båt. <3 

TELEFONBILDER FRÅN KRISTINESTAD

En härlig solnedgång vid mitt happy place. Under mina sista semesterdagar i Kristinestad gjorde jag egentligen inte så mycket speciellt, men jag tänkte att vi kunde ta en titt på vad jag gjorde genom några bilder från telefonen iallafall! 
Mamsen och jag hängde mest i hallonbuskarna, haha! Vi hittade verkligen så stora och fina hallon och sammanlagt fick vi ihop över tjugo liter (!!). Jag älskar att ha bär i frysen så att det räcker hela vintern. :-)
Förr var jag en riktig läslus, men de senaste åren har jag faktiskt varit riktigt dålig på att läsa. Nu hittade jag dock Störst av allt i ungens rum, så bestämde mig för att läsa den. När vi såg den hypade serien i våras blev vi nämligen inte alls lika övertygade som resten av världen, så jag tänkte ge historien en ny chans. Boken var iallafall mer detaljerad, beskrivande och ingående än serien!
Från morgonen när vi tog upp våra nät och fick massvis med abborrar. Papsen rökte dem sen till middag och eftersom vi hade så många åkte jag också över till momi för att bjuda på några. Rökt abborre är så himla gott. <3
Dessa bilder är ju faktiskt från Åland, men måste bara inflika att jag förutom att plocka hallon också har plockat massa blåbär med Bills föräldrar. De glömdes dock på ön, så vi måste fara över någon gång i höst för att hämta dem!
Det blev verkligen få vändor till camping för att äta glass i sommar, men när Bill också var i Kristinestad åkte vi dit en kväll. Det blev även årets sista bollaglass.
Jag hann besöka momi många gånger, vilket var roligt! På bilderna ovan hälsade jag och Lykke på henne. En annan gång besökte jag och Bill henne och då gjorde vi många korsord samt fikade med morotskaka som jag och ungen hade bakat.
Mycket av tiden gick åt till att förbereda inför flytten och jag hade många DIY-projekt på gång. Jag älskar att pyssla och hålla på att fixa! Här ser ni ett av projekten. Jag bestämde mig för att måla om en gammal vas jag hade hittat hos farmor, och eftersom det både blev så lyckat och var så roligt så åkte jag till ett loppis för att köpa några vaser till, haha. :-)
Vi åkte också båt såklart! Här var vi påväg till familjebekanta för att se på deras nya villa. Det var så fint ute på havet! 
En dag åkte jag och ungen till Vasa för att gå i några affärer och för att hänga med vår syster och gulliga systerdotter förstås! På eftermiddagen anlände även mamma och då hämtade vi fika från Aroma som vi avnjöt på terrassen.

DEN TRADITIONSENLIGA KRÄFTSKIVAN

Det var dags för en av årets höjdpunkter: den traditionsenliga kräftskivan med mina pinglor!! För fem år sedan hade vi vår första kräftskiva och det var faktiskt just den kräftskivan som var starten på alla våra mattraditioner. Men ååh, det blev verkligen ett ljuvligt kräftkalas för både ögon, mun och hjärta. <3 Jag hade ansvaret över bland annat dekorationerna, och jag bestämde mig för att återvinna hattarna och vimplarna från förra årets stora kräftskiva i huvudstaden eftersom jag kände att de var värda att få vara med mer än en gång, hehe. :-) Det bjöds på kräftor (såklart!), bröd, skagenröra, grillade jätteräkor, laxcheesecake, hemgjord aioli och olika sorters drycker. Sen hade Elin ansvaret över efterrätten och det serverades daimpannacotta, hemgjord glass och cheesecake i glas. Allt var så himmelskt gott!! Det var dessutom så underbart att få hänga med mina bästisar igen, att vi skildes åt igen först flera timmar efter midnatt. <3

NÄR STORFISKARN' TALAR OM HUR MÅNGA FISKAR HON FÅR

Efter några veckor på Åland var jag som sagt tillbaka i Kristinestad. Jag hade längtat efter rökt abborre prick hela sommaren, så en kväll bestämde papsen och jag oss för att hoppa i lilla båten och lägga ut nät så att vi äntligen skulle få äta rökt abborre till middag. 
Vi lade ut nätena bara en bit utanför villan, så mamsen stod och fotograferade från bryggan, hehe. :-) Och ser ni hur vackert det var ute på havet? Solnedgången som gömde sig bakom den molniga himlen som speglade sig i det spegelblanka havet. Aah. <3
Så tänker jag avsluta med att bjuda på tre bilder på storfiskarn'. ;-) Vi hade hoppats på att få sisådär tolv till femton stycken abborrar till middag, men nästa morgon när vi tog upp nätena visade det sig att vi istället fick trettiofem (!!) stycken! 

FÄRJSPANING PÅ KOBBA KLINTAR

Kobba Klintar!

 

Att åka till Kobba Klintar är verkligen ett måste varje sommar! Den här gången började vi båtutflykten med att åka vattenskidor och hänga på en annan holme, och därefter åkte vi till Kobba Klintar för att äta lunch. Det råkade sig att vi var där just när alla färjor var på väg in till eller ut från Mariehamn och Kobba klintar är ett perfekt ställe för att spana på färjorna, så det var precis vad vi gjorde sen! Jag minns att när jag var liten så tänkte jag alltid när vi åkte över till Sverige att det skulle vara så häftigt att se färjan från land eller från en liten båt på havet och på Åland är det vardag. Jag tycker dock att det är så mycket trevligare att se på dem än att faktiskt åka dem, hehe! 


EN BÅTUTFLYKT TILL RÖDHAMN

Rödhamn!
 
Tänkte bjuda på bilder från en dag på Åland när jag använde kameran lite flitigare. Vi hoppade i båten och hade en heldag på Rödhamn framför oss. Jag hade hört så mycket om Rödhamn, men hade aldrig varit där, så jag var extra peppig på denna båtutflykt! Väl framme upptäckte vi holmen och passade på att boka bastun som man kan hyra där. Det var så himla mysigt med alla röda stugor och segelbåtar i hamnen. Så idylliskt! Medan vi väntade på att bastun sedan skulle bli varm traskade vi ner till cafét för att fika. På eftermiddagen badade vi bastu och svalkade oss i havet. Slutligen hoppade vi i båten och återvände hem igen. Det blev en himla skön och lugn dag!

GULDGLIMTAR FRÅN ÅLAND

Efter några dagar i huvudstaden, hoppade jag på färjan tillbaka till Åland. Där spenderade jag ganska exakt de kommande två veckorna, men denna gång fick kameran verkligen vila. Därmed har jag bara bilder från några specifika händelser, och dem tänkte jag bjuda på nu! Enjoy:
Min första hela dag på ön var en fredag och dagen tillbringade jag på Lilla Holmens strand tillsammans med min svärmor. På kvällskvisten bjöd Bill och Robin på lyxmiddag. De hade köpt ett speciellt vin de ville testa och bestämde sig därmed för att kocka ihop något gott till, vilket jag inte tackade nej till. :-) Menyn bestod av oxfilé, potatisterrin, halloumi, sommarsallad samt cidersås. MUMS. 
Sommarens cirka finaste och varmaste dag tillbringade vi ute på havet tillsammans med Bills vänner. Vi åkte båt över ett platt Lumparn och jag låg framme i båten och bara njöt, vi hoppade i från båten för att svalka oss vid Klosterviken och vi kastade ankare för att ligga och sola i båten. U n d e r b a r dag!! <3
En fikastund med min älskling vid Brobacka café. Jag tycker verkligen att det caféet är så himla idylliskt. Jag åt en vegansk kakbit och den var en av de godaste jag någonsin ätit! Det blev också många andra fikastunder eller luncher under mina veckor på Åland. Bland annat fika på Bagarstugan, fika och lunch på Nonna Rina samt lunch på Svarta Katten.
Efter att ha sökt lägenhet varje dag i flera veckor, men inte hittat någon som mött våra kriterier, dök drömlägenheten plötsligt upp en morgon. Jag ringde mäklaren direkt för att boka in en visning och därmed blev det också en sväng till Åbo några dagar senare. Så denna middag här ovan är faktiskt därifrån! När visningen var slut och vi hade väntat några timmar, ringde mäklaren upp och berättade att lägenheten var vår!! Jag grät glädjetårar och vi firade med middag och bubbel på restaurang Nerå.
Vi inledde kräftsäsongen! Och denna gång gjorde vi det med åländska (!!) kräftor. Jisses så goda de var. Det var verkligen en helt annan smak och de frysta utländska kräftorna blir ju nästan smaklösa i jämförelse. Dessa kräftor åt vi tillsammans med bröd och massa dill och det blev en tjuvstart på kräftskivan som vi skulle ha några dagar senare. 
Gullisen Melina bjöd i år igen in till dagsfest den sista dagen under Rockoff-festivalen och vi var tvungna att ta prick likadana bilder som ifjol, hehe. :-) Under dagen lekte vi lekar, grillade, spelade beer pong samt simmade. SÅ roligt med dagsfest!! Eftersom jag inte hade någon biljett till festivalen denna gång åkte jag vidare på förfest med boysen istället när resten av gänget åkte till festivalområdet. Sedan möttes vi upp på Arken igen för att dansa loss. 
Det öppnades en ny restaurang i Mariehamn under sommaren, och en kväll då det passade för prick hela familjen ville vi såklart testa restaurang Boquerian! Det är en tapasrestaurang, så vi beställde in massa smårätter och till det drack vi rosé. Sen så gillar jag verkligen deras inredning! En annan kväll hade vi också bokat middag på Stallhagen, men därifrån har jag inte några bilder..
Årets första kräftskiva! Vi ordnade kräftskiva hemma hos Bills familj och hade bjudit in ett gäng på sisådär tjugo personer. Vi hade dukat upp allting så fint ute på altanen, men det började såklart regna just före kräftkalaset skulle börja, så det fick bli ett improviserat långbord inomhus istället, haha. Det serverades kräftor, både rökta och vanliga räkor, västerbottenostpaj, bröd, dill, hemlagad aioli, olika ostar, sallad samt drycker. Till efterrätt hade jag bakat blåbärscheesecake! Vi sjöng snapsvisor, skålade, lekte lekar och hade en fotbollsturnering i form av bordsspel. Himla trevlig kväll!
Några andra guldglimtar som saknar bildbevis: En kväll vid strandbastun på Kungsö, en mysig dejt med Anna, ett kvällsdopp vid Gottby Sund, en dag på stranden i Degersand, en ostbricka och en filmkväll, ett (eller flera) jacuzzibad samt en tur ut till Järsö. Bilderna ovan är tagna genom fönstret på färjan påväg tillbaka till Kristinestad där jag tillbringade mina sista semesterdagar. 

ED SHEERAN!!

Ed Sheeran, du är magisk! <3
 
Den tjugofjärde juli var det ä n t l i g e n dags för mig och Erika att få se Ed Sheeran! Jisses så himla efterlängtat, alltså. Vi började med att skåla i bubbel hemma hos Erika och medan vi fixade oss dansade och sjöng vi till alla Ed Sheerans låtar. Sedan hoppade vi på cyklarna och cyklade iväg till Malms flygfält, där konserten ägde rum. Medan vi väntade på kvällens huvudperson fick vi även se och lyssna på både James Bay och Zara Larsson. Tre flugor i en smäll, med andra ord! Och sen var det dags. Ååh, jag vet inte ens vad jag ska skriva, mina ord räcker inte till. Jag njöt under prick hela konserten och när han spelade min absoluta favoritlåt perfect var jag bara så så lycklig! Konserten var magisk, musiken var magisk och Ed Sheeran var magisk. 

HEJDÅ HELSINGFORS OCH..

När jag vinkade hejdå åt Byholmsgränden. <3
 
.. HEJ ÅBO!! Ja, det är faktiskt sant - vi har flyttat från Helsingfors till Åbo! Jag tänker såklart skriva mera om hela Åboflytten senare, men just nu ska jag fokusera på huvudstaden lite till. I slutet på juni flyttade vi alltså officiellt ut ur vår lägenhet och i slutet på juli lämnade vi tillbaka nycklarna. Och här vill jag verkligen inflika en hyllning till papsen! Jag vet verkligen inte hur vi skulle ha klarat denna flytt utan honom. Han körde ner till Helsingfors för att hjälpa oss att tömma lägenheten, och sedan körde han upp igen med prick alla våra möbler och grejer.. För att sedan köra ner prick alla möbler och grejer (och lite till) till Åbo samt hjälpa oss att flytta in. Min hjälte. <3 Men tillbaka till Helsingfors. Älskade älskade Helsingfors. Det kändes både vemodigt och skönt på samma gång att flytta ut från Byholmsgränden. Jag känner mig väldigt klar med allt som heter studieliv och studielägenhet just nu, men vi har ändå trivts så himla bra i vår mysiga tvåa. Och jisses så galet roligt vi har haft under åren som gått! På Byholmsgränden bodde jag dessutom också i min första alldeles egna lägenhet, i min minst lika mysiga etta. Att lämna Helsingfors kändes dock bara sorgligt. Jag kommer att sakna alla brunchställen, att det var så nära till flygfältet (hehe), alla fina vänner, det stora utbudet av restauranger, att det alltid fanns något nytt att upptäcka, citycyklarna (!!) samt alla härliga kolleger. Tack, förlåt och hejdå Byholmsgränden och Helsingfors. Kanske får jag bo i vår ljuvliga huvudstad i framtiden igen. <3 

SANDRAS MAGISTEREXAMEN

En lördag i juli vankades det även bästa Sandras examensfest på hennes villa! Från kvällen har jag dock tydligen bara en massa bilder på en favorittrio samt spegelblankt hav, hehe. :-) Vi blev iallafall bortskämda med en himla stor och god buffé som innehöll prick allt man kan tänka sig samt open bar. Senare vankades det beer pong och utgång, men jag avslutade kvällen redan efter kalaset!

RSS 2.0