NIMBIN - PEACE & LOVE


Så vad är Nimbin då? "Known the world over as Australia’s most famous hippie destination and alternative lifestyle capital." "A visit is highly recommended." "The drug capital of Australia." "I don't know exactly how this little village still is allowed to exist." På ren svenska är Nimbin alltså kort och koncist en himla liten by bebodd av hippies som helt öppet köper/säljer/sysslar med droger i all dess form. Nu åkte vi ju inte dit för att röka gräs eller äta svampar, förstås haha, utan hippiebyn i sig är helt enkelt en turistattraktion. Vi strövade runt i alla små butiker längs med huvudgatan, såg typiska hippiecitat, -märken och -skyltar överallt, drack en smoothie på ett café och till sist kom vi in i hippiefeelisen och posade framför Nimbin-skylten. Kändes lite som om man kastades tillbaka i tiden och allting var så långt ifrån det samhälle vi lever i idag. Intressant, men riktigt riktigt annorlunda. "Nimbin is a strange place indeed." 

ROADTRIPPIN'

 
 

 
Jag börjar med att bjuda på några bilder tagna i (eller vid) bilen under vår roadtrip. Och jaa, en roadtrip blev det då minsann. En hel natt på vägen mellan Sydney och Byron, en dagsutflykt fram och tillbaka till Nimbin samt hela långa vägen hem igen. Det blev alltså sisådär otaligt många timmar med musik, toppensällskap, selfies, powernappar och allsång i vår lilla gulliga Sheila. 

HEMMA FRÅN UNDERBARA BYRON BAY

Tre bilder från resan från min instagram aivilos.
 
Efter sist och slutligen sisådär tolv timmars roadtrip var vi hemma sent på tisdagskvällen. Vår resa var så otroligt lyckad och amazing och ååh - Byron är nog mitt nya favoritställe! Vi hann med så många äventyr samt gjorde så mycket och vi tog så himla många bilder. Jag har alltså en hel del som jag bara väntar på att få dela med mig av, så håll i er, för det blir en rejäl inlägg-/bildbomd :-)

LET THE ROADTRIP BEGIN

En efterlängtad fredag är här! Jobbdagen och ett gympass är avklarat och jag har just precis fått ta långhelg. Nu ska jag bara slänga i lite saker i min väska (eller panikpacka, om ni hellre vill kalla det så) och sen så åker jag iväg och träffar upp girlsen. Här kommer vi Byron!! 

P.S. Datorn lämnar hemma, men ni kan ju istället kika in på min instagram aivilos medan jag är borta!

FLOWERS

Måste bara bjuda på lite blommor, hehe. Vi tog en annan väg än vad vi brukar då vi gick hem från parken igår och se vad vi hittade! En stig dekorerad med massa blommor. Vi var tvungna att gå fram och tillbaka några gånger förrän storasyster hade beundrat dem färdigt.. :-) Men visst var de ju fina! 

HAN KOMMER HIT!

Ja, ni läste rätt. Sådär passligt i söndags, då det hade varit vi i hela niohundra dagar, bokades äntligen flygbiljetten. Det känns så obeskrivligt underbart att min älskling ska komma och hälsa på mig och jag längtar så mycket att jag nästan spricker. Tänk, snart ska jag få pussa på min prins igen! SÅ. HIMLA. LYCKLIG. 

NÅGRA MENINGAR OM ONSDAGEN

Enligt det nya jobbschemat har jag nu onsdagen istället för måndagen ledig. Så idag hade jag alltså ledigt. Styrketräning med en private trainer. Vykortsskrivande. Städning av rummet. En länk på löpbandet. Sol. Framtidsplanering. Lite så kan dagen beskrivas.

JOBB, GYM, MIDDAG & TISDAGSDEJT

Julia, Katie, Megan och Rachel. Toppentjejer!

Tisdag. Jobbdagen började nollsex fyrtio och så var det dags för de vanliga morgonsysslorna och frukost före det bar iväg till daycare. Medan storasyster och lillasyster befann sig där, tillbringade jag tiden på gymmet. Först stod ett pass med en private trainer på schemat och sedan testade jag återigen på ett nytt gruppass. På eftermiddagen efter att jag hade hämtat hem kidsen var det pusselbyggande, födelsedagshattar och sånger som gällde. Sen stod jag för middagen och jag bjöd på lax, klyftpotatis samt jordgubbs-, feta- och avokadosallad. Kvällskvistens program var en dejt på ett chokladcafé med hela gänget som jag åker till Byron Bay med. Vi planerade det sista samtidigt som vi avnjöt en god chokladmilkshake och taggade taggade taggade. Ungefär så.

LEO PRINT & BLUE WATER


OM EN TRÄNINGSMÅNDAG

En mumsig lunch.
 
Hejhejhej på er! Det känns som om jag inte sagt hej åt er på länge, så var bara tvungen att gör det ordentligt nu. :-) Iallafall. En ny vecka inleddes igen - och det är inte vilken vecka som helst, utan från och med denna vecka har jag ett nytt jobbschema! Det innebär bland annat att jag har ledigt mitt på dagen på måndagar, eftersom lillasyster numera har joinat storasyster på daycare. Så vad gjorde jag denna måndag då? Efter riktigt varma och soliga dagar bjöd denna dag förstås istället på riktigt ruskigt kallt och regnigt väder, så jag befann mig mest på gymmet. Närmare bestämt så hann jag med fyra (!!) olika träningar. Efter att jag hade fört ungarna till daycare åkte jag iväg på första passet och någon timme efteråt checkade jag också av det andra. Därefter blev det lunch i form av bananpannkakor med hallon och sedan satt jag och redigerade bilder tills jag skulle hämta hem gullisarna igen. När jag sedan hade jobbat klart för dagen drog jag återigen iväg till gymmet och så blev det två pass till. Varför? Jo, hela förra veckan testade jag på gymmets olika gruppass och dessutom hann jag också testa löpbanden och simbassängen, men några gruppass var (och är) fortfarande otestade och tre av dem råkade vara just i måndags. Och det fjärde passet kunde jag bara inte motstå, hehe. Jag känner mig bara så himla taggad på träningen just nu! PUSS.

SÖNDAGSSYSSLOR

Började söndagen med en sovmorgon följt av frukost ute i solen. Någongång på förmiddagen hoppade jag på tåget till city där jag mötte upp Lena utanför Paddy's Market, vilket precis som namnet säger är en marknad. Där strövade vi runt rätt så länge och före vi åkte hem igen hann vi (tyvärr, haha) shoppa lite i de vanliga affärerna också. På eftermiddagen drog jag iväg till gymmet på ett skönt söndagspass och några timmar senare var jag återigen redo för att möta upp Lena. Denna gång var det dags för biodejt och Taken 3! Superfilm. Och Bryan Mills var ju lika cool som alltid. Avrundade sen dagen med att skypa med mamma, ungen och Grålle samt med Björn före jag somnade allt för sent. 

SOUTH HEAD

Minns ni när jag var och utforskade North Head? Om inte, kan ni läsa om storyn här. Well, under lördagens äventyr och coastal walk kom vi faktiskt till slut fram till dess motpol South Head, utan att ens veta om det förrän vi var där, haha. Längst ut på ändan hittade vi iallafall ett polkagrisaktigt lighthouse och så satt vi och blickade ut över Stilla Havet. 

SYDNEY SKYLINE

Alltså den här staden - ÅÅH! ♥♥♥

WATSONS BAY

I lördags hade Lena och jag bokat in ett äventyr för att upptäcka nya delar (och beachar, hehe) av Sydney. Vi träffades vid hamnen och sedan tog vi ferryn över till Watsons Bay för att tillbringa dagen där. Och jaa, stället visade sig vara Sydneys femtioelfte paradis. Såå himla fint och mysigt! Vi låg på stranden, gjorde en kort coastal walk, tog massvis med foton, beundrade skylinen, hamnade på lite spontan sightseeing, blev kär i området och alla små söta cafér/restauranger/barer och avnjöt en god smoothie under ett träd. Perfekt dag.

AVRUNDAR JOBBVECKAN OCH VÄLKOMNAR HELGEN

Jobbdagen är slutförd och två gympass är avklarade. Nu tänker jag inleda helgen med morotsstavar, finsk dipp och jordgubbar framför en bra film. Fredagsmys. 

OM ETT SIMÄVENTYR

Här ovan bjuder jag på några härliga poolbilder från torsdagen då jag och storasyster fortsatte våra äventyrsbravader. Denna gång åkte vi iväg till ett nytt ställe som har utomhusbassänger och -pooler. Där plaskade, simmade och lekte vi sedan hur länge som helst. Så himla skönt! 

WILDLIFE ZOO


UT PÅ ÄVENTYR MED STORASYSTER

Efter en helt vanlig förmiddag med lek, pyssel, sovstund för lillasyster samt film för storasyster och slutligen mera lek bestämde vi oss för att storasyster och jag skulle ha en eftermiddag med äventyr i city. Sagt och gjort så hoppade vi denna gång på tåget och väl framme i city tog vi oss till Darling Harbour. Där gick vi först runt på Wildlife Zoo och hängde med alla aussiedjur och efteråt gick vi till en lekpark/vattenpark för att leka och plaska i springbrunnarna. Storasyster tyckte det var såå kul, och speciellt kul var det att laga sig så blöt som möjligt. Alltså haha, kolla bara sista bilden - chillarn.. ;-) Före det var dags att åka hem igen hade vi en liten picknick och sen när vi började bege oss tillbaka till tåget somnade mitt sällskap bums. Tågresan hem var således tystare än tågresan dit, då det hela vägen lät "wow, wooow, wow" åt allt hon såg. Oj gullis. Vi har nog det alltd så himla roligt tillsammans på våra äventyr. :-)

OM EN EFFEKTIV MÅNDAG & EN SLÖARE TISDAG

I måndags hade jag ledigt som vanligt och det blev en riktigt skön och produktiv dag! Tog sovmorgon till sisådär tio nollnoll och efter frukosten skrev jag ihop en to do list för dagen och sedan var det bara att börja bocka av. Storstädade både mitt rum och badrummet, bytte till rena lakan i sängen, bloggade, tog en powerwalk, besökte gymmet här i närheten för att diskutera membership contract, planerade (läs: drömde om) mera resor, försökte fundera över höstens utbildning, begav mig ut på en evening run och slutligen hade jag spakväll. Det var den dagen. Det blev tisdag och jag hade väckning nollsex fyrtio och så satte jobbdagen igång. Fast denhär tisdagen var dagen då även lillasyster skulle börja på daycare, så efter att jag fört båda ungarna dit hade jag ledigt tills jag hämtade hem dem igen. Under den tiden fick jag dock inte mycket gjort alltså.. Såg en film och slösurfade. Typ. Sen då ungarna var hemma blev det lek och bus några timmar tills jobbdagen var slut. Då åkte jag nästan direkt iväg till gymmet för att fixa membershippet och samtidigt köra mitt första pass där, och det kändes riktigt bra! Väl hemma igen gjorde jag återigen inte så mycket före jag tog en tidig natt. Och det var den dagen. 

TO TRAVEL IS TO LIVE

Såå, nedräkningen till nästa resa har börjat! Och denna gång blir destinationen... Byron fuckin' Bay!! Ååh, jag blir himla taggad så fort bara namnet nämns, haha. Dock blir det här en lite annorlunda resa, för vi skippar nämligen flyget och har kommit på kanske galnaste idén hittills och tänker göra en road trip istället. Det blir många timmar på vägen tillsammans med bra musik och toppentjejer och väl framme blir det beach, äventyr och party. Låter som en galet BRA idé, med andra ord. :-) Behöver jag säga att jag längtar? 

RAINY SUNDAY

Min wifey/pinguine/älskade Janne. ♥
 
Regnet från lördagen bara fortsatte och på söndagen bjöd Sydney på regn, regn och regn. Jag tog mig iallafall in till city redan på förmiddagen där jag träffade upp några au pairs på Starbucks. Vi skulle nämligen planera en kommande resa! SÅ. TAGGAD. Nåja, planerandet gick rätt så fort så efteråt åkte jag hem till Janne för att hänga med henne. Denna helg var hennes sista här i Sydney och nästa vecka beger hon sig iväg för att resa några veckor innan hon slutligen åker hem till Tyskland. Det känns ju så himla tråkigt att hon inte kommer att vara här i Sydney med mig längre, men som tur är hinner vi träffas ännu en gång förrän hon påriktigt lämnar Australien och mig. På kvällskvisten gjorde jag typ ingenting förutom att, surprise surprise, skypa några (läs: många) timmar. Det var det. 

OM EN LÖRDAG

Från lördagseftermiddagen och -kvällen.

Min lördag var riktigt bra! Inledde dagen med ett långt, närmare bestämt sisådär tre och en halv timmes skypesamtal med Johanna. Vi hade tydligen mycket att ta igen, haha! Därefter hann jag inte göra så mycket annat före jag åkte in till city för att möta upp Janne, Nina och deras kompis Iman. Vi gick och handlade picknickmat och begav oss sedan till parken där det vankades konsert senare på kvällen. Medan vi väntade på att klockan skulle bli nitton nollnoll och konserten skulle börja hade vi picknick, fick snygga snapbacks från China Airlines, chillade och så hade vi alldeles för roligt med selfiesticken.. Sådär (o)passligt tills klockan sju började det förstås regna, så vi fick dansa regndanser istället, men humöret var på topp iallafall. :-) Då vi kände att vi var tillräckligt genomblöta begav vi oss hemåt och väl hemma blev det tre skypesamtal till med några gullisar förrän jag till slut somnade. 

TILLBAKA TILL DET NORMALA

Hej! En ny vecka började och vardagen kom emot. Bloggen har helt lämnat ouppdaterad, men den har nog ändå varit i mina tankar (hehe), så jag tänkte berätta lite om veckan med hjälp av iPhonebilder:
Måndag. Denna dag började också min hostdads brors familj sin resa hemåt, så nu har alla våra gäster lämnat oss. Själv jobbade jag hela dagen och vi var bland annat ut på långlänk med lillasyster och till parken med storasyster efter att jag hämtat henne från dagis. Kvällskvistens bestyr bestod av en spakväll och skypedejt med min älskling. 

Tisdag. En riktigt normitisdag. En morgon med båda ungarna, förde och hämtade storasyster till och från dagis, en hel dag för oss själva med lillasyster och en eftermiddag och kväll som innehöll pusslande och lekar i lekrummet med båda ungarna. Avslutade dagen med en himla skön kvällslänk och återigen skype med Björn samt mamsen och papsen.
Onsdag. Eftersom jag jobbade måndagen (som jag oftast har ledig) var jag ledig onsdagen istället. Tog en lång sovmorgon, åt frukost ute i solen, åkte iväg på shopping, strövade omkring och njöt i det härliga vädret, började planera det som kommer att bli nästa äventyr, sprang iväg på en långlänk och skypade med Jannica.
Torsdag. En helt vanlig jobbdag som bland annat innehöll ett besök till en vattenpark, muminpussel och film. På kvällen mötte jag upp Anna i city och så gick vi iväg till vår dansskola för en dance class.
Fredag. Det hade lovats himla varmt väder till denna dag, så direkt från morgonen gick vi iväg till parken för att leka av oss förrän graderna nådde trettiofem. Därefter var det bland annat dagssömn (för lillasyster) och pusslande av alla himla pussel i hela huset (för storasyster och mig) som gällde. När det blev eftermiddag hade lillasyster en läkartid tillsammans med sin mamma, så då passade storasyster och jag på att åka iväg till simmhallen och plaska av oss lite. Fredagsmyset bestod sedan av tacos till middag och filmkväll med mina hostparents. 


OM ETT HEJDÅ & ROYAL NATIONAL PARK

Bilder från söndagens roliga äventyr.

Söndag. Dagen började på ett lite tråkigare vis, eftersom jag var tvungen att krama min fina familj hejdå. Två och en halv vecka gick så himla fort och nu är de påväg hem till Finland medan jag är on my own igen. Vi fick iallafall några toppenveckor tillsammans! :-) Nåja, sedan fortsatte dagen bättre då jag mötte upp Anna och Lena för att ta ferryn över till Royal National Park. Där bestod dagen av korta bush walks, vackra stränder och svettigt väder. Höjdpunkten blev vårt egna lilla secret place som vi fann efter någon timmes vandring. Det var en liten flod med en himla stark ström, så vi kunde bara lägga oss ner i vattnet och sedan följa med strömmen till flodens andra ända. SÅ KUL! Haha. På kvällskvisten anlände jag hem igen och då blev det middag med hela stora gänget följt av sällskapsspel med kidsen. End of holiday. 

POOL FUN

Simma, busa, ta fula undervattensbilder, skratta, dyka, tappa andan, dricka drinkar, svalka sig.. Pool life när det är som bäst! Och bilderna bjuder vi väl mer eller mindre på, hehe.

DE SENASTE DAGARNA I MATBILDER

Hotellfrukost. / Ceasarsallad. / Himmelsk efterrätt. / Chicken souvlaki.
 
Hej på er. :-) På nyårsdagen tog vi vårt pick och pack och flyttade vidare till sista stället som vi skulle bo på, nämligen Brighton Beach. Hotellets slöa internet vann för det mesta med 1-0, så därför har bloggandet uteblivit de senaste dagarna. Dock har vi heller inte gjort några större bravader, utan dagarna har mest bestått av sol, bad och mat (som typ är det enda jag fotograferat, haha). Jaa, det var bara detta jag hade på hjärtat denna gång.. Pusshej!

HAPPY NEW YEAR FROM SYDNEY!

Sydney vet då verkligen hur man firar ett nyår. 2014 avslutades och 2015 inleddes med de mäktigaste fyrverkerierna i hela mitt liv! Jag visste inte att man kunde få rysningar av hur fina/häftiga/fantastiska fyrverkerier är, men nu vet jag. Alltså, bara WOW!!
 
P.s. Vill ni se en smygtitt på hur det såg ut påriktigt, finns det en kort film på min instagram aivilos

RSS 2.0