NÄR MAN LEVER FÖR FREDAGAR

En bild från förra helgen. <3 
 
Fredagen är hääär! Jag har verkligen så himla tråkiga vardagar just nu, så jag lever tyvärr mest för helgerna. Jag är på jobbet, jag klagar på att vädret är så fruktansvärt grått och trist (det har regnat prick hela veckan..), jag kämpar med att hålla mig vaken och frisk (haha) och sedan går jag och lägger mig tidigt. Typ så. Detta låter ju verkligen sorgligt, men jag känner mig nog faktiskt lite deppig. Vinterdeppig. Usch, jag vill ju inte ha en dålig stämning här på bloggen, och därför kikar jag även in här lite mer sällan för tillfället. Så att ni vet. :-) Iallafall. Nu ska jag bara önska er en trevlig helg, hoppas ni har något roligt inplanerat. Puss. <3

OM EN HELG I KRISTINESTAD

Jag har varit hemhemma i Kristinestad två helger i rad nu. Det var egentligen inte meningen alls och den senaste helgens besök var faktiskt helt oplanerat. Men livet kommer emellan ibland och plötsligt fick jag veta att min farmor hade somnat in. Och denna helg ägde alltså begravningen rum. Det var en liten, fin, kort och sorgsen begravning, men mera än så tänkte jag inte skriva här. Förövrigt hade vi ändå en trevlig och skön helg tillsammans med hela familjen. Vi badade bastu, gick flera promenader, hälsade på momi, åt middag på restaurang Crazy Cat, tittade i gamla fotoalbum och spelade massa Wii. Det var en evighet sedan vi senast spelade Wii, så det var verkligen himla roligt! Fotografierna här ovan är från en av promenaderna då vi stannade till vid vattnet. I år kan man tydligen kasta mackor i slutet på januari också..

VILA I FRID

Sov gott, fammo. <3

UNICORN CAKE

Här bjuder jag på några fotografier på födelsedagstårtan som jag trollade ihop åt Lykke. En unicorn cake! Tårtan består av ljus tårtbotten, jordgubbsmousse, vitchokladfluff och smörkräm. Sedan har jag dekorerat den med sockermassa, grädde, maränger och pärlor. Visst blev den ljuvlig? <3

HIPP HIPP HURRA, LYKKE!

I lördags, den adertonde januari, fyllde sötnosen Lykke ett år!! Hon hade därmed bjudit oss på sitt första födelsedagskalas och vi firade henne verkligen ordentligt. Presenter, ballonger, sötsaker, sång och massa pussar. <3 Jag hade bakat födelsedagstårtan och Lykke fick smaka på tårta för första gången i sitt liv - hon tyckte det smakade himmelskt, haha. :-) Jag gjorde också ett försök med att knäppa några fotografier på födelsedagsbarnet, men ljuset var verkligen förskräckligt och gullisen ville inte sitta still, hehe. Men Lykke var ju söt som en prinsessa ändå och jag är så så glad över att få vara hennes moster. <3

FOTOGRAFIER FRÅN DE SENASTE VECKORNA

Som sagt så har jag verkligen inte gjort många knop hittills i januari, men jag har ändå samlat på mig några fotografier i kamerarullen på telefonen som jag tänkte visa er nu. Häng med!
Jag har gjort hemlagad granola! Jag blandade bland annat ihop ingredienserna på bilderna och det var både himla enkelt och blev himla gott. :-) Om ni vill kan jag dela med mig av receptet här? 
Mängden tabletter jag ätit de senaste månaderna är otrolig.. Jag har alltid haft svårt att ens svälja minsta lilla piller, men efter att ha tvingats svälja flera tabletter tre gånger per dag kan jag påstå att jag blivit rätt duktig ändå. Tänkte faktiskt börja gråta när jag insåg att jag skulle behöva svälja de lila tabletterna hela, men här är jag - still alive, haha! / En printscreen på något jag verkligen kunde relatera till, hehe. I början på januari såg jag säsong två av serien You, och när jag behövde gå tillbaka till jobbet efter min sjukskrivning fast jag fortfarande var dödstrött kände jag verkligen som texten ovan. ;-)
Några fotografier jag knäppte under en krispig promenad tillsammans med älskling. Jag har försiktigt börjat ta upp träningen igen, men ännu består den bara av promenader och yoga. Efter de senaste månaderna är jag så rädd för att bli sjuk igen, mest för att jag INTE ORKAR med eländet, så jag vill inte gå för snabbt framåt. 
Vi har firat vår vän Ricks födelsedag. Han flyttade till Åbo för någon vecka sedan och i samma veva fyllde han år, så vi bjöd över honom på middag, chokladmuffins och bowling. Bill satte ribban högt med tre strikes i rad, så ni kanske förstår nivån på bowlingen, haha! Det var iallafall en himla trevlig kväll för oss alla tre. :-)
En himla god middag från veckan - laxbowl! Bowlen innehåller couscous, rostade morötter och broccoli, stekt svamp, spenat, avokado och lax. Det ser faktiskt inte så mycket ut på bilderna, men jag blev verkligen supermätt!
En lördag hade vi spakväll. Vi tände ljus i hela badrummet, gick i bastun och gjorde ansiktsmasker. Vi brukar oftast gå i bastun på helgerna, men bara jag har skrivit klart detta inlägg ska vi faktiskt gå idag också. Bastun är verkligen en av de bästa sakerna med vår lägenhet - det är så himla skööönt! <3
I helgen var jag och hälsade på till Kristinestad. Varför jag egentligen begav mig upp till Pampas just denna helg får ni se i nästa inlägg, men tills dess bjuder jag på två glada spegelselfies på momi, mamsen och mig. :-) 

TYST BLOGG & TRÖTT MÄNNISKA

En sovande (?) Aivilo i Lissabon, haha.
 
Hej alla gullisar! :-) Och oj alltså, nu i januari är ju min blogg prick lika grå som vädret.. Jag ber verkligen om ursäkt för det! Jag är inne i en period då jag bara är trött trött trött, så de flesta av dygnets timmar har helt enkelt gått åt till att sova de senaste veckorna. Jag vet inte om det är alla sjukdomar och mediciner som gjort mig konstant trött, men blir det inte bättre snart måste jag verkligen gå och kolla upp alla mina värden. Jag hoppas dock att jag börjar piggna i. :-) Iallafall - nu får det vara nog pratat om min trötthet. Efter detta inlägg ska jag försöka fortsätta normalt här igen! PUSSHEJ.

AUSTRALIEN BRINNER

Vilda kängurur. <3
 
Det finns förstås värre saker här i världen än att jag knaprar i mig min tredje kur antibiotika. Att Australien brinner, till exempel. Krisen i landet som en gång var mitt hem är verkligen förskräcklig och skrämmande. Det gör så ont att tänka på att så himla mycket blir förstört, att människor är tvungna att fly eller förlorar sina hem, att alldeles för många djur dör och att bränderna inte får ett slut. :-( Man känner sig verkligen hjälplös. De senaste veckorna har dock sociala medier svämmat över av tips på organisationer slash företag slash personer som man kan donera en slant till om man verkligen vill hjälpa till, och det är precis vad jag och otroligt många andra har gjort. Jag önskar och hoppas så himla mycket att Australien får den hjälp landet behöver nu! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något - eller hur. <3

TAKE TWO X TWO

Den enda bilden från de senaste dagarna.. <3
 
Jag måste bara berätta om mitt lilla äventyr påväg till Åland. Samma dag som jag kom hem från Portugal, skulle jag alltså ta kvällsbåten till ön. Och det gick ju som ni kanske kan gissa inte helt som planerat. När jag hade packat om kappsäcken, parkerat bilen i hamnen och checkat in på båten, möttes jag av en inte så trevlig överraskning i form av en skylt där det stod att båten troligen inte kan ta iland på Åland på grund av för mycket blåst. Eftersom att jag redan hade rest hur länge som helst hade jag verkligen ingen lust att åka en omväg via Stockholm (det har man i och för sig aldrig..), så jag bestämde mig snabbt. Jag gick ut genom portarna igen och då tittade personalen frågande på mig och undrade på skoj om jag hade ångrat mig, så jag svarade skrattande att jag faktiskt hade gjort det och förklarade situationen. Jag fick min båtbiljett utbytt, gick ut från terminalen och åkte hem igen. Haha! Därmed sov jag hemma under natten och på morgonen begav jag mig tillbaka till hamnen, och denna gång kom jag också hela vägen till ön. :-) 
 
Dagarna på Åland blev dock inte heller alls som jag hade tänkt. Jag kan inte förstå att jag behöver skriva detta, men JAG ÄR SJUK IGEN. IGEN! Jag fick en ny omgång av angina som denna gång var ännu värre och har därför spenderat de senaste dagarna i sängen. Idag skulle jag ha börjat jobba igen, men istället är jag sjukskriven. Jag vet faktiskt inte ens vad jag ska säga mera? Är så trött, besviken, uttråkad och frustrerad. När ska jag få bli frisk egentligen?

HEJ BLOGGEN OCH HEJ TJUGOHUNDRATJUGO

Julmys. <3
 
Hej på er gullisar! OCH GOTT NYTT ÅR!! <3 Eftersom att det ekat lite tomt här, tänkte jag bara kika in och skriva lite om de senaste dagarna. Jag har ingen aning om vilken dag det är nuförtiden och allt bara flyter ihop till sköna lediga dagar. Efter en mysig julvecka hemma hos mamsen och papsen avrundade jag julmyset och istället var det dags för nya äventyr. Jag hoppade på ett flyg till Portugal och firade in det nya året i Lissabon! Det hann jag inte berätta om här innan jag åkte, men ni ska såklart få höra om hur resan var iallafall. Jag kom hem imorse och nu ska jag tillbringa resten av ledigheten på Åland! Ungefär så. 
 
Sammanfattningsvis har de senaste dagarna alltså sett ut så här: Kristinestad - Åbo - Helsingfors - Porto - Lissabon - Porto - Helsingfors - Åbo - Åland. Jag flänger och far och packar om kappsäcken, men däremellan hinner jag också njuta av denna julledighet. :-) PUSS!

RSS 2.0